„Dňa 23.8.2017 zistíte, čo znamená robiť väčšie veci “ – takto znie predzvesť od spoločnosti Samsung k predstaveniu novinky, pravdepodobne s modelovým označením Note 8

Galaxy Note 7 to Samsungu nevyšlo, ale to neznamená, že by Samsung na skvelé zariadenia s dotykovým perom S-Pen zanevrel. Naopak, chyba sa stala, prišlo ponaučenie, ale pokračujeme ďalej – lepšie ako predtým. Výsledkom má byť „nadupaný“ kus hardvéru pre tých najnáročnejších používateľov, ktorí vyžadujú špičkový pracovný nástroj s pridanou hodnotou. Tou je dotykové pero, ktoré príde s novými funkciami. Špičkové zariadenia s integrovaným dotykovým perom na trhu jednoducho chýbajú, o tom niet pochýb. Samsung je jednou z mála spoločností, ktorej sa tento koncept podarilo dotiahnuť takmer do dokonalosti.

Čo by mohol Samsung „Note 8“ ponúknuť ? 

Nebude asi žiadnym prekvapením, že „črevá“ novinky budú veľmi podobné ako v prípade Galaxy S8/S8+, ak nie totožné. To znamená – procesor Snapdragon 835 s navýšenou kapacitou pamäte RAM na hodnotu 6 GB, a tiež interné úložisko s kapacitou 256 GB. Samozrejmosťou bude integrované dotykové pero S-Pen, ktoré je synonymom pre Note zariadenia. Doterajšie úniky hovoria aj o 4K Infinity displeji s uhlopriečkou 6,3 palca a chýbať nebude ani virtuálny asistent/ka Bixby, ktorého využitie je zatiaľ diskutabilné.

Bude takto vyzerať nový Note 8?

Nový Note by mal (mohol) ponúknuť aj duálny fotoaparát s rozlíšením 12 Mpx – pre oba snímače. Snímač odtlačkov prstov si nájde svoje miesto na zadnej strane, kvôli displeju, ako aj v prípade S8/S8+. Spomeňme aj batériu, ktorá bola „zubatou“ pre Note 7. V tomto prípade to bude batéria nového typu, s maximálnym zabezpečením a kapacitou 3300 mAh.

Nezabúdajme však, že všetky predchádzajúce informácie (okrem dátumu predstavenia) sú iba špekuláciami, ktoré sa môžu od reality diametrálne líšiť. Každopádne, na nový Note 8 sa tešíme.

Mohlo by vás zaujímať:

Toto je zatiaľ najlepší koncept Samsungu Galaxy Note 8

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE