Naznačuje to spoľahlivý leaker.

Séria Galaxy S25 je už pomerne dlho predmetom rôznych špekulácií, avšak v uplynulých dňoch sa začalo ešte viac hovoriť o novom dizajne modelu Galaxy S25 Ultra. Zdá sa, že toto tvrdenie podporuje aj obrázok, ktorý zobrazuje Galaxy S24 a Galaxy S25 vedľa seba. Staršie správy totižto naznačili, že Samsung pri modeli Galaxy S25 Ultra upustí od hranatého dizajnu, čím sa tento smartfón viac priblíži k neslávne známemu Galaxy Note7 s hrúbkou iba 8,4 mm. Hoci obrázok vyvoláva dojem, že Galaxy S25 Ultra sa bude skôr podobať na Galaxy Note20 Ultra, tak je zrejmé, že táto dizajnová zmena modelu Galaxy S25 iba prospeje. 

Aktuálny Galaxy S24 Ultra naľavo a napravo pripravovaný Galaxy S25 UltraZdroj: IceUniverse
Aktuálny Galaxy S24 Ultra naľavo a napravo pripravovaný Galaxy S25 Ultra

Je pritom zaujímavé, ako do aktuálnej skladačky informácií začína zapadať označenie série telefónov Note. Táto séria vlajkových smartfónov až do momentu predstavenia skladateľných modelov predstavovala vrchol ponuky spoločnosti Samsung. Poslednými modelmi uvedenými na trh boli v roku 2020 Galaxy Note20 a Galaxy Note20 Ultra, po čom bola séria Note pohltená sériou Galaxy S, v ktorej od toho momentu takisto zastáva pozíciu TOP vlajkovej lode.

Galaxy Note20 Ultra a písanie poznámok dotykovým perom
Samsung Galaxy Note20 Ultra

Ako však čas plynie, tak sa zdá, že Samsung opäť pripravuje zmenu, ktorá ovplyvní označovanie modelov v ponuke série Galaxy S, a zároveň naznačuje aj „znovuzrodenie“ série Galaxy Note. Pokým taký Apple má jasne pomenované modely v rámci svoje ponuky iPhonov, tak Google si údajne za označenie noviniek série Pixel 9 už vyslúžil kritiku, ktorá je podľa nás neoprávnená.

Podobným smerom sa však chce vybrať aj Samsung. O tejto zmene informuje jeden z popredných leakerov Yogesh Brar, ktorý tvrdí, že Galaxy S26 Ultra sa môže nakoniec volať inak. Namiesto toho by Samsung mohol v roku 2026 prísť s Galaxy S26 Note, aby opäť pri týchto telefónoch vyzdvihol prítomnosť dotykového pera S Pen, ktoré sériu Galaxy Note preslávilo.

To však nie je všetko. V nadväznosti na informáciu o možnom návrate označenie telefónov Galaxy Note sa objavila aj správa, ktorá tvrdí, že model Galaxy S26+ môže byť označený ako Galaxy S26 Pro, čo by bolo prvýkrát, čo by sa medzi „bežnými“ smartfónmi toto označenie použilo, pretože označenie Pro je zatiaľ použité iba v sérii odolných smartfónov Galaxy XCover. 

Majte však na pamäti, že do predstavenia série Galaxy S26 zostáva ešte rok a pol, čo znamená, že plány spoločnosti sa do tej doby môžu výrazne zmeniť. Ak by sa tvrdenie o zmene pomenovania jednotlivých modelov série Galaxy S26 nakoniec potvrdilo, tak v roku 2026 by mohlo vyzerať takto: Galaxy S26, Galaxy S26 Pro a Galaxy S26 Note.

Ak Samsung túto zmenu skutočne pripravuje, tak o nej budeme ešte počuť.

Zdroj: Yogesh Brar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.