Kórejská spoločnosť rokuje s BOE.

Samsung je najväčším dodávateľom OLED panelov pre smartfóny na svete, takže je úplne prirodzené, že aj vo svojich zariadeniach používa vlastné zobrazovacie jednotky. Podľa vyjadrení analytikov z odvetvia sa to však môže v budúcnosti zmeniť.

Nový šéf Samsung divízie mobilov, Roh Tae-moon sa mohol pokojne usmievať. Už vie, že má v ruke silní zbrane

Nový šéf mobilnej divízie Samsung, Roh Tae-moon s Galaxy S20 Ultra

Samsung rokuje s BOE o vyrobení niektorých OLED displejov, ktoré by sa použili v pripravovaných smartfónoch Galaxy. Jedným z dôvodov nadviazania spolupráce je aj možná príprava nového smartfónu Galaxy S so 6,67-palcovým flexibilným OLED displejom. Rovnako aj model Galaxy A91 bude vybavený 6,67-palcovým FHD+ displejom vyrobeným spoločnosťou BOE.

To je dosť zaujímavý zvrat udalostí, pretože BOE je v súčasnosti najväčším dodávateľom LCD panelov pre smartfóny, ale v produkcii OLED panelov sa nachádza až na treťom mieste za spoločnosťami Samsung a LG. 

Vyzerá to tak, že predpovede Samsungu, ktorý stratí koncom roka až 11 % podiel na trhu s OLED panelmi sa čoskoro naplnia, pretože aj Apple hľadá alternatívu k OLED panelom, ktoré doteraz vyrábal Samsung. Pravdepodobne takisto siahne po displejoch od BOE, ktoré sa použijú v sérii iPhone 12.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S20: Čo môžete čakať od najlacnejšieho modelu z novej série? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.