Zrejme by mal byť predstavený už v blízkej dobe.

Spoločnosť Samsung prvýkrát oficiálne potvrdila, že pripravuje nový telefón z obľúbenej série Galaxy FE. Zástupca spoločnosti to potvrdil pre portál AndroidAuthority.com.

Šlo konkrétne o Justina Humea, viceprezidenta mobilnej divízie Samsung pre Južnú Afriku. Redaktori AndroidAuthority.com mu pri rozhovore spomenuli, že medzi Galaxy A54 5G a Galaxy S23 je medzera vo veľkosti FE. Ten so smiechom súhlasil a povedal, že firma v najbližšej dobe „chystá nejaké oznámenie“. To je doteraz najrukolapnejšie potvrdenie toho, že Galaxy FE je skutočne na ceste.

V zásade to ale nie je žiadne prekvapenie. Na základe uniknutých renderov a informácií už máme totiž dobrú predstavu o tom, ako bude telefón vyzerať a ako bude vybavený. Poháňať by ho mal čipset Exynos 2200, hoci novšie fámy dodávajú, že v niektorých regiónoch by mal byť alternatívou čip Snapdragon 8 Gen 1.

Medzi ďalšie špecifikácie patrí 8 GB pamäte RAM, 128 GB alebo 256 GB vnútorné úložisko, 4500 mAh batéria s 25-wattovým káblovým nabíjaním, ako aj trojitý zadný fotoaparát s 50 Mpx hlavným snímačom.

Zatiaľ posledným telefónom tejto série bol Samsung Galaxy S21 FE, vydaný v januári 2021. V ďalšom období sa vravelo o možnom príchode jeho nástupcu, ale Galaxy S22 FE sme sa napokon nikdy nedočkali. Telefón, ktorý spomínal viceprezident mobilnej divízie spoločnosti, bude s najväčšou pravdepodobnosťou označený ako Galaxy S23 FE.

Zdroj: AndroidAuthority.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.