Očakáva sa, že bude predstavená spolu so smartfónmi série Galaxy S23.

Okrem jej základnej funkcie nabíjania bude vybavená aj viacerými smart funkciami. Za všetko hovorí aj samotné označenie, ktoré je SmartThings Station. Teraz sa však vďaka portálu Sammobile môžeme pozrieť na dizajn tejto štvorcovej nabíjačky, ako aj na jej základné parametre. Parametre získané z FCC nám naznačujú, akým spôsobom sa bude táto nabíjačka používať.

Aj napriek tomu, že SmartThings Station sa nachádza v stojane, môžeme vidieť základný obdĺžnikový tvar so zaoblenými rohmi. Dôležitejšie ako tvar, sú technické parametre. Modelové číslo „EP-P9500“ zároveň prezrádza prítomnosť bezdrôtového nabíjania, keďže Samsung zvykne svoje bezdrôtové nabíjačky označovať písmenami  „EP-P„.

SmartThings StationZdroj: Sammobile
SmartThings Station

Dôležitejšie sú samotné parametre získané z FCC. Tie potvrdzujú, že SmartThings Station má vo svojej výbave smarthome protokol Zigbee a WPT (Wireless Power Transfer) spolu s Bluetooth LE a Wi-Fi a/b/g/n/ac.

Samotná prihláška do FCC samozrejme neobsahuje žiadne detaily o možnom uvedení na trh, čiže aspoň nateraz nie je jasné, kedy sa tohto, na pohľad šikovného gadgetu, dočkáme. Rovnako z prihlášky sme sa nedozvedeli, akým výkonom bude SmartThings Station nabíjať. Zároveň nie je jasné, ako spoločnosť Samsung plánuje používať toto zariadenie na zlepšenie používateľského zážitku z platformy SmartThings

SmartThings StationZdroj: Sammobile
SmartThings Station

Domnievame sa, že uvedenie SmartThings Station by mohlo byť spolu so smartfónmi série Galaxy S23. Na potvrdenie tejto teórie si však budeme musieť ešte nejaký ten čas počkať. V každom prípade ide o prvé zariadenie svojho druhu, čiže sa rozhodne máme na čo tešiť.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.