Predpokladáme, že pripravovaná rýchlosť neprekoná konkurenciu. 

Pri spoločnosti Samsung, a jej technológiách nabíjania, je už roky vidieť pomerne zvláštny trend. Pokým takmer všetky čínske spoločnosti na trh uvádzajú skutočné superrýchle technológie nabíjania, kórejská spoločnosť tak neváha označiť aj svoje 25 W nabíjanie, ktoré používa od roku 2020. 

Je teda viac ako zrejmé, že konkurencia je dnes na míle ďaleko, a teda aj má oprávnenie toto označenie používať. Pokiaľ zavrieme jedno oko, tak označenie superrýchle nabíjanie by snáď mohlo byť v prípade Samsungu použité iba pri aktuálnych modeloch Galaxy S22+ a S22 Ultra. Napríklad také Vivo iQOO 10 Pro je možné nabíjať až 200 W nabíjačkou.

Galaxy S22 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Batériu Galaxy S22 Ultra je možné nabíjať 45 W nabíjačkou

Portál PhoneArena teraz informuje, že Samsung podal patentovú prihlášku na „Superfast Portable Power„. Ochranná známka je zaradená do kategórie „Nabíjačky batérií pre mobilné zariadenia; batérie pre mobilné zariadenia„. Aj keď toto označenie je dlhé, tak je tak trochu nejasné.

V prvom rade by nám mohlo napadnúť, že Samsung pripravuje novú rýchlejšiu technológiu nabíjania, ktorá by sa mohla objaviť v budúcich vlajkových telefónoch. Keďže Samsung už teraz má vo svojich aktuálnych vlajkových modeloch 45 W nabíjanie, tak predpokladáme, že nová rýchlosť by mohla byť vyššia ako 60 W, avšak je málo pravdepodobné, že presiahne 100 W.

Zdroj: Samsung

Okrem možnosti rýchlejšieho nabíjania telefónov, je tu aj ďalšia možnosť, ktorá prichádza v úvahu. Samsung vyrába aj vlastné powerbanky s rýchlym káblovým a bezdrôtovým nabíjaním. Okrem toho, že powerbanky sú prenosné, tak umožňujú nabíjať až tri zariadenia súčasne, z toho dve káblovo a jedno bezdrôtovo. Je tak možné, že by sme sa mohli nakoniec dočkať aj powerbanky so skutočne rýchlym nabíjaním.

Keďže zatiaľ nemáme potvrdené, čo Samsung plánuje, budeme si pravdepodobne musieť počkať až do uvedenia série Galaxy S23, ktorá by sa mala na trhu objaviť začiatkom roka 2023. Veríme však, že Samsung nás pri týchto telefónoch už nesklame, hoci aj výkonná powerbanka by určite prišla vhod. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.