Stalo sa tak počas podujatia Display Week 2022. 

Zvyšovanie obnovovacích frekvencií displejov zvyšuje plynulosť obrazu a tým pádom aj používateľský zážitok. Samsung aktuálne predstavil prvý OLED displej pre notebooky, ktorý používa obnovovaciu frekvenciu na úrovni 240 Hz. Je tak zrejmé, že svoje hlavné využitie nájde práve v herných notebookoch. Portál Gizchina informuje, že prvým notebookom, ktorý tento 240 Hz OLED panel dostane do svojej výbavy, je zástupca série Razer Blade 15.

Samsung 240 Hz Oled panel pre notebookyZdroj: GameNews24

Panel v tomto notebooku je vskutku špičkový. Ponúka vysoký jas, sýte farby o odozvu na úrovni iba 1 ms. Typický jas je 400 nitov a pokrýva 100 % DCI-P3. Rozlíšenie je QHD, čiže 2560 × 1440 pixelov. Zdroj dodáva, že notebook Razer Blade 15 s týmto displejom sa do predaja dostane vo 4. štvrťroku tohto roka za 3500 dolárov. To zároveň naznačuje, že nový 240 Hz OLED panel od Samsungu svoje širšie uplatnenie nájde až na prelome rokov 2021 / 2022.

Aktuálne je tak známy iba jeden notebook, ktorý tento špičkový panel bude využívať. Ostatní výrobcovia musia svoje plány ešte len odhaliť.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.