Tieto verzie smartfónov budú spočiatku dostupné iba v Južnej Kórei.

Najnovšia generácia modelového radu Note bola predstavená iba pred pár týždňami, pričom Samsung sa najnovšie spája s juhokórejskou blockchainovou spoločnosťou Klaytn. Výsledkom sú nové exkluzívne verzie smartfónov Note10 5G a Note10+ 5G .

Nové modely smartfónov sú identické so svojimi klasickými verziami vo všetkých aspektoch hardvéru a softvéru, ale sú navyše dodávané s krypto peňaženkou a niekoľkými predinštalovanými blockchain aplikáciami. Okrem toho tí, ktorí si zaobstarajú svoj Note10 vo verzii Klaytn, dostanú 2 000 Klay žetónov, čo je kryptomena patriaca pod spoločnosť Kakao.

Klaytn je celosvetový projekt spoločnosti Kakao v oblasti blockchainu. Platforma je zameraná na služby, ktoré prinášajú používateľsky príjemné skúsenosti s blockchainom pre širokú verejnosť.

Android smartfóny síce dokážu spúšťať blockchain aplikácie Klaytn, ale rozšírené transakčné funkcie platformy zostanú výlučné pre nové modely Note10. Ďalšou exkluzívnou vlastnosťou je Samsung Blockchain Keystore, ktorá používateľom umožňuje spravovať rozšírené transakcie blockchainu a ukladať dáta kľúčov priamo do telefónu.

Oba telefóny sú už k dispozícii na webovej stránke KlaytnPhone. Klaytn Note10 5G štartuje s cenovkou v prepočte 1 048 dolárov, zatiaľ čo Note10+ 5G bude vo verzii s 256 GB pamäťou stáť 1 173 dolárov. 512 GB verzia má cenu stanovenú v prepočte na 1256 dolárov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Čo je to blockchain a aký je jeho význam?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.