Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovšie technológie spoločnosti Samsung, ktoré dokazujú jej úsilie o udržateľnejšiu budúcnosť, si môžu prezrieť návštevníci poprednej svetovej výstavy audiovizuálnej techniky a systémovej integrácie v Barcelone

Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje na veľtrhu Integrated Systems Europe (ISE 2023) v Barcelone budúcnosť udržateľných produktov z kategórie „digital signage“ – digitálneho značenia, informačných panelov, reklamných pútačov, elektronických tabúľ a podobných zobrazovacích zariadení, ktoré vznikli spojením nových technológií a snahy o vytváranie ekologicky šetrných produktov podľa novej stratégie spoločnosti v oblasti životného prostredia.

„Sme odhodlaní zaistiť každodennú udržateľnosť v celom našom portfóliu zobrazovacích zariadení a hľadať zmysluplné spôsoby, ako minimalizovať dopad na životné prostredie v rámci našej cesty k cirkulárnej ekonomike,“ hovorí Hoon Chung, výkonný viceprezident divízie Visual Display Business spoločnosti Samsung Electronics. „Sme radi, že môžeme na veľtrhu ISE predstaviť svoju víziu, ako inteligentné zobrazovače pomáhajú podporovať každodennú udržateľnosť a zároveň sprístupniť úžasné nové príležitosti podnikania.“

Základné technológie pre ekologicky ohľaduplné digitálne zobrazovacie zariadenia

Na tohtoročnom veľtrhu ISE bude spoločnosť Samsung zdôrazňovať svoje iniciatívy v oblasti udržateľnosti, ktoré vychádzajú z jej novej environmentálnej stratégie oznámenej v septembri 2022. Vopred zaregistrovaní návštevníci budú môcť vidieť, ako sa spoločnosti Samsung darí uskutočňovať jej ekologickú víziu. V zóne udržateľnosti pri svojom výstavnom stánku predstaví ekologicky uvedomelé postupy aplikované na produkty z oblasti digital signage. Tieto postupy vychádzajú z piatich fáz životného cyklu výrobku – získavanie zdrojov, výroba, distribúcia, používanie a recyklácia.

Inteligentné digitálne zobrazovače Samsung (QHC, QMC, QBC) na rok 2023 majú hrúbku 28,5 mm a sú asi o 40 % tenšie ako predchádzajúce modely. Vďaka tomu je možné znížiť počet prepravných kontajnerov potrebných na logistické operácie po výrobe viac ako o 20 %[1]. Tieto informačné panely podporujú aj automatické nastavenie jasu obrazovky pomocou senzora osvetlenia, ktorý reaguje na okolité svetelné podmienky a automaticky reguluje spotrebu energie. Ďalším príspevkom k udržateľnosti je plast použitý na zadné kryty zobrazovačov, ktorý obsahuje 10 % recyklovaných materiálov (PCM).

Cloudové riešenie Samsung MagicINFO zlepšuje vzdialenú správu a pomáha efektívne ovládať viac informačných displejov a rôzny zobrazovaný obsah. Funkcia Remote Management umožní firmám jednoducho sledovať počet pripojených zariadení, ich typy a poruchy, ľahko spravovať rôzne zariadenia a na diaľku ovládať ich nastavenia, napríklad jas obrazovky. Toto riešenie ponúkne aj ďalšie funkcie, vrátane diagnostiky stavu zariadenia, ktorá bude používateľa informovať o problémoch súvisiacich s pripojením káblov, internou teplotou alebo narušením siete.

Na veľtrhu ISE 2023 bude spoločnosť Samsung organizovať aj semináre o svojich riešeniach, kde návštevníkov zoznámi so svojimi novými a mimoriadnymi technológiami. Pripravovaná platforma Cloud Signage ponúkne širokú škálu energeticky úsporných funkcií, ktoré umožnia spravovať a znižovať spotrebu energie. Nové riešenia zahŕňajú sledovanie spotreby energie v reálnom čase, načasovanie úrovne jasu, vzdialené nastavenie jasu a automatickú správu zariadenia. Táto komplexná platforma bude integrovať a prepájať LCD zobrazovače, LED zobrazovače a B2B televízory a zaisťovať ich bezproblémovú prevádzku.

Predstavujeme nové vonkajšie zobrazovače pre rok 2023 – veľké LED obrazovky aj malé displeje

Spoločnosť Samsung na veľtrhu ISE 2023 predstavuje nové produkty z kategórie digital signage na vonkajšie použitie. Najskôr uvedie na trh vonkajšie LED zobrazovacie panely pre rok 2023 (model XHB), ktoré sú určené športovému odvetviu a atraktívnym turistickým lokalitám.

Rad XHB zahŕňa štyri varianty: P6 (rozostup pixelov 6 mm), P8, P10 a P16. Všetky majú ohromujúci špičkový jas 8 000 nitov a výnimočne kvalitný obraz aj na priamom slnečnom svetle. Štandardizovaná konštrukcia modulov XHB podporuje flexibilný dizajn a inštaláciu, vrátane typu Concave (konkávny s maximálnym zakrivením 2500R), Convex (konvexný), S shape (v tvare S), Fascia (pásový) a 90 °L.

Dvakrát tenšia konštrukcia ako pri predchádzajúcom modeli umožňuje pohodlnú inštaláciu zariadenia radu XHB za menej ako polovičný čas. Vďaka lepšej energetickej účinnosti má tento model v porovnaní so svojím predchodcom o viac ako 15 % nižšiu spotrebu energie a dokáže znížiť emisie CO2 približne o 2 492 ton ročne, čo zodpovedá množstvu CO2, ktoré za jeden rok pohltí približne 290 000 tridsaťročných borovíc[2].

Rad XHB bude možné objednávať od spustenia veľtrhu ISE 2023, pričom niektoré z prvých modelov už boli nainštalované pred sezónou 2023 ako elektronické tabule na domácich štadiónoch celosvetovo známych amerických baseballových tímov New York Mets a Houston Astros.

Neposlednou predstavovanou novinkou spoločnosti Samsung je malý 24-palcový vonkajší displej (model OH24B), ktorý je určený pre trh s nabíjačkami pre elektromobily (EV). Vzhľadom na to, že dopyt po elektromobiloch stále rastie, je dôležité poskytovať riešenia, ktoré umožňujú prepojenejšie a príjemnejšie nabíjanie a zároveň dávajú výrobcom a predajcom príležitosti na inzerovanie ďalších produktov.

Tento vonkajší zobrazovač vyniká odolnosťou aj dobrou viditeľnosťou vo vonkajšom prostredí za najrôznejších podmienok. Vysokú odolnosť a všestranné využitie zaisťuje štíhla kovová konštrukcia, odolnosť voči vode, prachu a kvapalinám (stupeň krytia IP66), ochranné sklo s najvyššou odolnosťou proti nárazu (IK-10) a tiež tuhý LCD panel odolný voči vysokým teplotám a so špičkovým jasom 1 500 nitov, čo umožňuje prevádzku aj pri silnom slnečnom žiarení. Ponúka tiež odnímateľné Wi-Fi/Bluetooth príslušenstvo na optimalizáciu rýchlosti komunikácie podľa podmienok inštalácie. Môže sa navyše pochváliť bezkonkurenčnou energetickou účinnosťou s najnižšou spotrebou energie[3] (maximálne 90 W) v kategórii týchto typov zariadení väčších ako 20 palcov. To je ideálne práve pri nabíjacej stanici elektromobilov, kde sa vyžadujú nepretržitá prevádzka a poskytovanie informácií.

Nový kiosk a exkluzívne riešenie Flip Pro prinášajú lepšiu kompatibilitu zariadenia

Spoločnosť Samsung ohlási najnovší model zariadenia Samsung Kiosk vo verzii pre Windows (model KMC-W), ktorý je kompatibilný s operačným systémom Windows 10 IoT Enterprise a dopĺňa súčasný model s operačným systémom Tizen, aby mali zákazníci viac možností voľby.

Nový kiosk využíva procesory Intel Core 11. generácie. Je vybavený 8 GB DRAM a 256 GB SSD, čo zaisťuje rýchle spracovanie a dostatok úložného priestoru, aby vyhovel rýchlo sa vyvíjajúcim požiadavkám ďalších odvetví nad rámec zdravotníctva, pohostinstva a maloobchodu.

Spoločnosť predstaví aj nové riešenie exkluzívne pre veľkoformátový interaktívny displej Samsung Flip, ktoré spĺňa požiadavky pedagógov a firiem na súbežné pripojenie k rôznym zariadeniam. Umožňuje prepojiť počítač s displejom Flip a prenášať obsah alebo používať aplikácie. Užívatelia môžu napríklad písať nad obsah prenesený z počítača na displej Flip a zdieľať ho v reálnom čase. Nové riešenie zlepšuje použiteľnosť pri práci na diaľku a vytvára bezproblémové pracovné prostredie tým, že umožňuje optimalizovať využívanie displeja pri pripojení k obrazovkám iných zariadení. Ďalšie informácie o pôsobivých inteligentných zobrazovacích produktoch a riešeniach spoločnosti Samsung nájdete na https://displaysolutions.samsung.com/ise2023.


[1] Určené na základe počtu zariadení v krabiciach, ktoré sa zmestia do 12 m dlhého kontajnera, a ročného objemu predaja chytrých interiérových informačných panelov v roku 2022.

[2] Množstvo emisií uhlíka u modelu XHB bolo porovnané s množstvom emisií uhlíka u jeho predchodcu (XPR) na základe predaja v roku 2022.

Ročné emisie uhlíka zobrazovača XHB boli vypočítané prostredníctvom nástroja Carbon Footprint Calculator (https://www.kcen.kr/tanso/intro.green) 16. januára 2023. (vysoké napätie, leto).

Efekt zníženia emisií uhlíka u XHB zodpovedajúci výsadbe stromov bol vypočítaný na základe Average Amount of Carbon Absorbed Forest Trees Devised by National Institute of Forest Science, Kórea (ver. 1.2) k júlu 2019.

[3] Podľa internej analýzy trhu