Kórejské médiá špekulujú o tom, že spoločnosť Samsung bude používať flexibilný OLED displej. Presunie sa tak zaoblený dizajn Infinity displeja, ktorý vytvoril charakteristickú tvár celej série Galaxy S8, do smartfónov strednej triedy?

Tento krok by mal mať za úlohu odlíšiť Samsung smartfóny od veľkého množstva čínskych výrobcov, ktorí Samsungu berú vietor z plachiet na domácom trhu, a čoraz viac aj na trhu zahraničnom.

Prechod na Infinity displej, alebo mierne zakrivený dizajn s minimálnymi rámčekmi, by určite dali Samsungu náskok oproti konkurencii. Takto si môže odôvodňovať cenové rozdiely svojich smartfónov strednej triedy, ktoré sú zvyčajne nad čínskou konkurenciou.

Je tu ale niečo, čo na celom príbehu nesedí. Zatiaľ čo nepochybujeme o tom, že spoločnosť Samsung začne používať dizajn Infinity displeja pre svoje zariadenia strednej triedy (viď. Galaxy A8), niečo iné bude pravdepodobne platiť pre vlajkové modely. To sa ale dozvieme až budúci rok. Otázne tiež je, či sa do strednej triedy presunú aj zaoblené Infinity displeje.

Ak si spomeniete na nedávne správy, že Apple znížil objednávky iPhone X o 40% v tomto štvrťroku, ponecháva si teda spoločnosť Samsung nadmerný počet displejov OLED. Je to totiž jediný dodávateľ panelov pre Apple a pôvodná zmluva bola na 80 miliónov panelov.

Spoločnosť Samsung sa teda môže pokúsiť zabiť dve muchy jednou ranou. Musí znížiť nadprodukciu zobrazovacích panelov a odlíšiť svoje zariadenia strednej triedy od tých z Číny. Bude to pomerne náročné, nakoľko bude pre Samsung ťažké s nimi súperiť v nízkych cenových hladinách.

Ako vnímate vstup Infinity displejov do celej strednej triedy?

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Recenzia Samsung Galaxy A8 (2018): Špičková stredná trieda s hraničnou cenovkou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.