Kórejská spoločnosť je v tejto oblasti pomerne konzervatívna a drží sa skôr v úzadí.

Samsung v posledných rokoch predstavil nabíjaciu technológiu s výkonom iba 45 W. Konkurencia je ďalej a už teraz prekonala hranicu 100 W. Aj napriek tomu, že Samsung sa k tejto hodnote v blízkej budúcnosti pravdepodobne nepriblíži, pripravuje novú rýchlu nabíjačku. TUV poukazuje na možné uvedenie Samsung nabíjačky s číslom modelu EP-TA865. Tá bola prvýkrát spozorovaná v Kórei ešte v septembri 2020.

Vďaka podpore 20 voltov pri 3,25 ampéroch by nabíjačka mohla pri podporovaných zariadeniach dosiahnuť výkon až 65W. Takto by sa stala doteraz najrýchlejšou nabíjačkou mobilných telefónov od Samsungu. Jednotka tiež podporuje USB PD PPS – štandard pre úpravu napätia v reálnom čase, ktorý by mal zlepšiť výkon nabíjania.

Pre Samsung by bola 65W technológia obrovský skok. Napríklad séria Galaxy S21 bola na trh uvedená bez pribalených nabíjačiek, obmedzila však podporu nabíjania iba na 25 W, zatiaľ čo Galaxy S20 Ultra a Galaxy Note 10+ je možné nabíjať s výkonom až 45 W. Avšak čokoľvek nad 25 W je pre Samsung veľmi zriedkavé.

Ak teda vezmeme do úvahy postoj Samsungu k nabíjaniu (nielen) vlajkových lodí, je nepravdepodobné, že by sa 65W adaptér predstavil po boku budúceho smartfónu. Rýchlosť nabíjania nám však pomôže nahliadnuť do budúcich plánov spoločnosti. 

Existuje tiež šanca, že by Samsung mohol pripraviť nabíjačku na použitie s tabletmi alebo notebookmi.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21 ULTRA: Prvé skúsenosti. Pre koho sa oplatí?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.