Zástupcovia vraj budú patriť do série Galaxy Z FE.

Samsung pred niekoľkými rokmi uviedol sériu telefónov s označením FE (Fan Edition), ktorej zástupcovia sú lacnejšími verziami modelov vlajkovej série Galaxy S. Ako prvý bol uvedený Galaxy S20 FE, po ktorom nasledoval Galaxy S21 FE. Dobre vieme, že Samsung sa aktuálne pripravuje na uvedenie modelu Galaxy S23 FE, ktorý by mal byť predstavený ešte tento rok.

Portál GSMArena pritom tvrdí, že kórejská spoločnosť uvažuje aj o uvedení lacnejších skladacích telefónov, ktoré by mohli na trh prísť v roku 2024 po modeloch Galaxy Z Fold6 a Z Flip6. Na druhej strane je verejne známe, že značka sa na tento krok pripravuje už veľmi dlho.

Samsung už v minulosti tvrdil, že skladacie telefóny majú tvoriť značnú časť predajov spoločnosti, čo zároveň znamená, že pokiaľ sa majú začať tieto plány napĺňať, tak Galaxy skladačky musia byť aj cenovo dostupnejšie. K dosiahnutiu tohto cieľa by mala pomôcť práve séria skladacích telefónov Galaxy Z FE

Je preto možné, že v koncom roka 2024 budú po modeloch Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 skutočne uvedené aj ich lacnejšie alternatívy s označením Fan Edition. Hoci sa v príspevku spomína uvedenie „po modeloch Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6„, skutočné uvedenie dua Galaxy Z FE môže pokojne prebehnúť až začiatkom roka 2025, prípade o niečo neskôr. 

Vzhľadom na prenesenie slovného spojenia Fan Edition (FE) na skladacie zariadenia je vidieť, že Samsung sa plánuje ešte viac sústrediť na telefóny tejto série. Zároveň to znamená, že zariadenia s označením Fan Edition budú na trh prichádzať častejšie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.