Jeho súčasťou bude 10-jadrový procesor.

Kórejský gigant iba pred pár dňami predstavil novú sériu Galaxy S23, ktorá má vo svojej výbave Snapdragon 8 Gen 2. Pokým v minulosti sa čipové sady od Qualcommu nedostali do telefónov Galaxy predávaných v Európe, tak tentokrát Samsung toto pravidlo porušil. Má na to však aj vážny dôvod. Ním je vývoj novej generácie čipsetu Exynos.

Portál GSMArena zverejnil správu správu, ktorá sa odvoláva na spoľahlivého leakera Ice Universe. Zdroj potvrdil, že Samsung skutočne pracuje na novej generácii označenej ako Exynos 2400. Dôležitou zmenou pri tejto pripravovanej verzii čipovej sady je prechod z osemjadrovej architektúry až na 10 jadier. Tie majú byť rozložené v 4 clusteroch. Konkrétne ide o 1× Cortex-X4 + 2× Cortex-A720 s vyššou frekvenciou + 3× Cortex-A720 s nižšou frekvenciou + 4× Cortex-520.

Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra

Predchádzajúca správa naznačila, že aj vlajková séria Galaxy S24 by mala mať vo svojej výbave čipset od spoločnosti Qualcomm. Doteraz tak nie je jasné, ktoré telefóny by mali byť v budúcnosti ako prvé vybavené čipsetom Exynos 2400. Pokiaľ by sa tieto dve správy potvrdili, tak je možné, že čipset Exynos 2400 bude s prvými telefónmi uvedený až v druhej polovici roka 2024. 

Keďže ide o vlajkovú čipovú sadu, tak predpokladáme, že tými zariadeniami budú „skladačky“ Galaxy Z Fold6 a Z Flip6.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.