Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že novinky tohto roka, modelové rady QLED TV, dostali od UHD Alliance (UHDA) prémiovú certifikáciu ULTRA HD PREMIUM.

Certifikované je kompletné portfólio QLED TV s modelmi Q9, Q8 a Q7.

„Je pre nás veľká česť získať od UHD Alliance tento prémiový certifikát,“ povedal MS Kim, výkonný viceprezident divízie Visual Display Business v spoločnosti Samsung. „Sme hrdí na to, že vďaka QLED TV dokážeme našim zákazníkom sprostredkovať prémiové Ultra HD zážitky v pohodlí domácnosti.“

Logom ULTRA HD PREMIUM udeleným asociáciou UHDA sú označené všetky produkty, ktoré boli ocenené za svoj technologický výkon vo všetkých oblastiach kvality obrazu dosiahnutej vďaka 4K rozlíšeniu, high-dynamic range (HDR) a širokému spektru farieb. Tieto špecifikácie umožňujú televízorom a ďalším externým zariadeniam, ako sú UHD Blu-ray prehrávače, plné zobrazenie obsahu v tej najbohatšej a najpresnejšej podobe.

QLED televízory, ktoré boli prvýkrát predstavené na veľtrhu CES 2017 v Las Vegas, ponúkajú dramaticky vylepšený výkon farebnej reprodukcie, zobrazia DCI-P3 farebný priestor presne a prvýkrát v histórii produkujú 100% farebný objem. To znamená, že nové Samsung QLED TV sú schopné produkcie farieb v akejkoľvek úrovni jasu – vrátane najjemnejších detailov viditeľných aj v najvyšších stupňoch svietivosti, čo presahuje požiadavky UHDA. Tento prielom je výsledkom nového kovového Quantum Dot materiálu, vďaka ktorému sú televízory schopné sprostredkovať výrazne vyšší rozsah farieb a jas s oveľa väčšími detailmi v porovnaní s bežnými televízormi.

UHDA je globálna koalícia zložená z viac ako 50 členských spoločností vrátane popredných filmových štúdií, výrobcov spotrebnej elektroniky a distribútorov obsahu. Bola založená s cieľom podporovať a propagovať Ultra HD ekosystém a výhody Ultra HD technológie. Aliancia sa tiež zameriava na pomoc spotrebiteľom vybudovať bezproblémový, integrovaný a vysoko kvalitný UHD ekosystém. Prémiové UHD zariadenia a obsah sú zreteľne označené, aby ich spotrebitelia mohli v obchode ľahko rozpoznať.

Značky: