Zdá sa, že Samsung našiel riešenie aj pre „neposlušných“ užívateľov, ktorí sa z nejakého dôvodu rozhodli ponechať si phablet Galaxy Note 7 napriek chybnej batérii, ktorá môže spôsobiť explóziu.

note7pero_nowat

Aktuálne najdiskutovanejšia téma v technologickom svete za posledné mesiace má svoje pokračovanie. Najnovšie prišiel juhokórejský výrobca s riešením pre zákazníkov, ktorí už vlastnia Note 7, ale nechcú sa ho vzdať, respektíve vymeniť ho za iný kus. Samsung pritom ponúka nielen výmenu za samotný Note 7, ale aj alternatívu výberu Galaxy S7 alebo S7 Edge.

Pri 60% sa nabíjanie batérie zastaví

Zabrániť potenciálnej hrozbe explózie spôsobenej chybnou batériou má najnovšia aktualizácia softvéru, ktorá bude uvoľnená 20. septembra. Zatiaľ však len pre domácich spotrebiteľov v Južnej Kórei, pričom sa predpokladá jej postupné uvoľňovanie aj pre ostatné trhy. Tá dovolí nabitie smartfónu maximálne len do 60%. „Našou prioritou je bezpečnosť našich zákazníkov. Ospravedlňujeme sa za vzniknuté nepríjemnosti“, znie oficiálne vyjadrenie Samsung Electronics.

Momentálne je to už 12 dní  od oznámenia oficiálneho zvolávania všetkých predaných Note 7 na výmenu.  Mega kauza, ktorá prišla tesne pred predstavením iPhone 7 už stála Samsung pokles 22 % akcií na burze.

Zdroj: http://bigstory.ap.org/article/2778369281b249c2bc4b9a6eb6044163/reports-samsung-quick-fix-note-7-no-full-recharge

Autor: Ján Pápay

Viac k téme batéria v Samsung Galaxy Note 7 a jeho batéria

Samsung Galaxy Note 7 vypnite a nepoužívajte ho. Poznáme detaily výmeny telefónu (doplnené)