Do niekoľkých rokov ho nahradí operačným systémom Fuchsia.

Tento rok v máji bola zverejnená správa, ktorá tvrdí, že Samsung by mohol začať používať operačný systém Fuchsia od Googlu. Doteraz sme však nevedeli, či ho Samsung plánuje používať aj pre svoje smartfóny.

Nová správa však vnáša do celej problematiky viac svetla. Leaker Dohyun Kim pred pár hodinami uviedol, že Samsung sa pripravuje opustiť Android a nahradiť ho systémom Fuchsia. Nakoľko ide o významnú zmenu, pravdepodobne potrvá niekoľko rokov, pokým sa celý proces prechodu ukončí. Správu potvrdil aj spoľahlivý leaker Ice Universe. 

Google Fuchsia

Google pracuje na OS Fuchsia s otvoreným zdrojovým kódom minimálne od roku 2016. Operačný systém je určený pre širokú škálu zariadení a oproti Androidu ponúka mnohé výhody, medzi ktoré patria napríklad jednoduché aktualizácie. Dokonca aj samotná spoločnosť Google v roku 2018 uvažovala o prechode na systém Fuchsia. V tom čase bolo cieľom, aby sa tak stalo v priebehu nasledujúcich piatich rokov. 

Aj spoločnosť Samsung má evidentný záujem o OS Fuchsia, keďže pred časom začala prispievať k jeho vývoju. Viaceré signály aj napovedajú, že aktuálne zo strany Googlu narastajú snahy o vývoj tohto OS. Spoločnosť založila tím Fuchsia Devices a pracuje na zavedení tohto operačného systému aj do zariadení, ktoré nie sú súčasťou jej ekosystému.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.