Značka Samsung Galaxy Z Flip6 a Z Flip7 už je oficiálne zaznamenaná.

Skladateľné smartfóny sa čoraz viac rozširujú na trhu a na takýchto modeloch pracujú aj menej známe značky. Jedným z najväčších priekopníkov v tomto segmente je však juhokórejský Samsung, ktorý v súčasnosti vydáva dva rôzne typy „skladačiek“. Jednou z nich je model typu Fold, teda smartfón, ktorý sa skladá do tvaru knihy. Druhým typom je model Flip, zariadenie, s možnosťou zloženia na menší telefón ktorý sa vám pokojne zmestí aj do vrecka.

Populárnejším typom skladateľného smartfónu na trhu je model typu Fold aj napriek jeho vyššej cene. Jeho výhodou je najmä to, že sa dá pokojne využiť aj ako menší tablet a väčší displej môže slúžiť na rôzne úkony, ktoré na klasickom telefóne nevykonáte. Samsung však plánuje pracovať aj na modeloch typu Flip, a to aj počas najbližších rokov.

Samsung si zaregistroval značky pre ďalšie Flipy

Označenia Samsung Galaxy Z Flip6 a Z Flip7 sú oficiálne. Tieto označenia má juhokórejský výrobca smartfónov a inej elektroniky využiť pre svoje pripravované modely, ktoré neprídu na trh v takej dohľadnej dobe. Výrobca však vyplnil žiadosť o zaregistrovanie tejto značky ešte v septembri a teraz bolo tejto žiadosti vyhovené, modely s týmto označením teda budú môcť byť pripravené na prezentovanie verejnosti.

Samsung Galaxy Z Flip5Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Flip5

V prípade poistenia si značky pre ďalšie generácie smartfónov nejde o nezvyčajný krok. Samsung si už pred nejakou dobou nechal poistiť a zaregistrovať značky pre Z Fold6 a Z Fold7, pričom myslí do budúcna. Modely šiestej generácie skladateľných smartfónov pritom prídu na trh pravdepodobne v polovici roka 2024 a siedmu generáciu zasa bude možné vidieť na trhu až v roku 2025. Samsung sa aktuálne už nemusí ale obávať, že by o tieto značky v priebehu času prišiel.

Skladateľné smartfóny majú budúcnosť

Keď pred pár rokmi začal Samsung s predajmi svojich skladateľných telefónov, nikto nevedel, ako sa mu bude dariť. Tento rok sa však na trhu objavili modely Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5, ktoré dokázali, že predaje skladateľných modelov sú vo vysokých číslach. O skladateľné modely je záujem aj napriek ich vyššej cene, ktorá by mohla nejedného fanúšika odradiť.

Lacnejšie skladateľné modely však v blízkej dobe na trh neprídu, minimálne nie tie od Samsungu. Potvrdil to aj samotný výrobca, ktorý sa chce stále sústreďovať na vývoj a vylepšenie týchto telefónov predtým, než začne šetriť na komponentoch. Lacnejších skladateľných telefónov sa teda zatiaľ nedočkáme.

Zdroj: sammobile.com, forbes.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.