O pripravovanom rade Galaxy S11 pozorovať čoraz viac informácií.

Posledné pochádzajú z patentu podaného na Úrade duševného vlastníctva Európskej únie (EUIPO). Na základe prihláška sa môžeme dozvedieť viac o novom snímači fotoaparátu s označením Bright Night, ktorý sa podľa popisu bude používať v smartfónoch a tabletoch. Môže to byť úplne nový špeciálny senzor pre nočné fotografovanie a videá, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou bude debutovať v modelovom rade Galaxy S11, alebo to môže byť aj “honosnejší” názov pre 108 Mpx fotoaparát s veľkým senzorom.

Spoločnosť Samsung už používa označenie „Bright Night“ pre vyhradený nočný režim v sériách smartfónov S10 a Note10, ale teraz plánuje z neho urobiť aj hardvérovú funkciu. Videli sme niekoľko renderov zostáv fotoaparátov Galaxy S11 a S11+ a zdá sa, že spolu sa na týchto zariadeniach objaví celkovo až päť kamier v obdĺžnikovom zoskupení, ktoré nadviaže na všetky nové fotografické možnosti a funkcie 108 Mpx senzoru a periskopického modulu, ktorý bude schopný až 5-násobného optického priblíženia.

Všetky tri modely S11 dostanú laserové automatické zaostrenie a budú schopné zaznamenať až 8K video. K dispozícii bude aj nový režimy – Director’s View, Night Hyperlapse, Single Take Photo a Vertical Panorama.

Z týchto nových funkcií a zmien, ktoré sa chystajú je zrejmé, že Samsung má v pláne poriadne premiešať kartami v oblasti mobilnej fotografie a hodiť konkurencii pomyselnú rukavicu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: Dobre vybavené inteligentné hodinky pre športovcov Suunto 5

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.