Na ich získanie stačí aktualizovať Editor fotografií.

Od predstavenia funkcie odstraňovania objektov ubehlo už niekoľko rokov. Prvýkrát sa objavila v sérii Galaxy S4 a S5, pričom jej ďalší návrat bol zaznamenaný až s príchodom série Galaxy S21. Nie je tak prekvapením, že novinky zo série Galaxy S22 túto funkciu posúvajú na ešte vyššiu úroveň a pridávajú možnosť odstrániť z fotografií aj tiene a odrazy.

Krátko po predstavení série Galaxy S22 sa tieto vylepšenia dostávajú aj do starších modelov telefónov Galaxy. Dobrou správou pritom je, že funkcie sa do starších telefónov dostanú iba vďaka aktualizácii Editora fotografií, čiže nie je potrebná aktualizácia celého systému.

Aj v prípade, že si aplikáciu aktualizujete na najnovšiu verziu, tak je potrebné skontrolovať, či sa vám v ponuke objavili aj zásuvné moduly objektov, tieňov a odrazov. Následne v ponuke Laboratóriá (Labs) je potrebné aktivovať prepínače pre Gumu tieňa a Gumu odrazu, ktoré následne v ponuke editora povolíte. Po aktualizácii by však mali byť tieto možnosti automaticky aktívne.

Galaxy Photo editor
Odstraňovanie tieňov vypnuté vs. zapnuté

Zdroj informuje, že táto funkcia sa dostáva na množstvo zariadení, čiže nie je obmedzená iba pre modely série Galaxy S10 alebo Note 10. Funkcia bola zaznamenaná dokonca aj pri modeli Galaxy A52. 

Je však viac ako zrejmé, že novinka aj napriek tomu, že nie je dokonalá, tak k správnemu fungovaniu potrebuje poriadne výkonný hardvér. Sami sme zvedaví, či sa túto funkciu podarí optimalizovať tak, aby sa dostala do ešte nižších kategórií Galaxy telefónov.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.