Na Slovensku budú v predaji desiatky kusov.

Samsung dnešným dňom oficiálne spustil predaj 8K QLED televízorov na Slovensku. Alza.sk pri tejto príležitosti pripravila špeciálnu prezentáciu, televízor bol v predstihu vystavený aj v NAY. Novinku si tiež môžete kúpiť v Datarte a značkových predajniach Samsungu.

Televízory budú dostupné od 22. októbra, odporúčaná maloobchodná cena modelu Q900R bude 4 999 eur za veľkosť 65 palcov, resp. 6 999 eur za 75-palcovú verziu a 14 999 eur za televízor s uhlopriečkou 85 palcov. Na Slovensku by mali byť k dispozícii desiatky kusov.

8K QLED televízor s rozlíšením 7680 × 4320 pixelov prináša štyrikrát viac pixelov ako 4K televízory a šestnásťkrát viac pixelov ako Full HD televízory. Pre reprodukciu obrazu v kvalite 8K využíva Samsung Q900R nový procesor Quantum Processor 8K s využitím umelej inteligencie.

V prvom kroku analyzuje zdrojový obsah a pre následný prepočet do 8K rozlíšenia ho porovnáva s dynamickou knižnicou vzorov, tvarov a farieb. Následne použije algoritmus, ktorý najlepšie zodpovedá danému obsahu a prevedie finálnu reprodukciu obrazu do plného rozlíšenia 8K. Tento postup aplikuje pre akýkoľvek obsah bez ohľadu na jeho zdroj.

Q900R tiež ponúka priame zadné podsvietenie Direct Full Array Elite pre zvýšenie kontrastu a dokonalej čiernej farby. Chváli sa aj dynamickým jasom HDR10+ na úrovni 4000 nitov.

8K QLED televízor od Samsungu počas spustenia predaja v Alza.sk. Na poslednej fotke je zobrazený prepočet Full HD obsahu

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

8K televízor od Samsungu je na Slovensku! Pozrite si ho v NAYke

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit