Rozuzlenie tohto problému by mohlo byť známe počas najbližších týždňov.

Používateľské rozhranie One UI bolo predstavené v roku 2018 spolu s Androidom 9. Samsung v týchto dňoch intenzívne pracuje na verzii One UI 7, ktorá je založená na Androide 15. Spoločnosť má však plné ruky práce aj s verziou One UI 6.1.1 / 6.1 s pokročilými AI funkciami, ktorej zavádzanie sa nezaobišlo bez problémov. Problémy sa týkajú fotoaparátov modelu Galaxy S23 Ultra, pričom Samsung potvrdil, že aktualizácia pre tento model je v tomto momente pozastavená.

Vzhľadom na bližšie nešpecifikované problémy sa musia fanúšikovia Galaxy smartfónov zmieriť aj s tým, že prvá verejná beta verzia One UI 7 bude uvedená opäť o niečo neskôr. Zároveň je dobre známe, že One UI 7 bude jednou z najväčších aktualizácií, ktoré Samsung za ostatné roky vydal

Android 15 s One UI 7 pre Galaxy telefónyZdroj: GizChina
Android 15 s One UI 7 pre Galaxy telefóny

V súvislosti s novým Androidom 15, na ktorom bude založené One UI 7, boli iba pred malou chvíľou ohlásené pozitívne informácie. Podľa najnovších únikov by mal byť Android 15 vydaný v polovici októbra, čo znamená, že do prvých smartfónov Google Pixel by sa mohla táto verzia systému dostať už 15. októbra. V tejto chvíli sa v podstate už iba čaká na oficiálne potvrdenie tohto dátumu spoločnosťou Google.

Aj napriek tejto pozitívnej správe Samsung stále nevie, kedy bude vydaná prvá beta verzia One UI 7 s Androidom 15. Zaujímavé pritom je, že prvá beta verzia One UI 7 mala byť vydaná pred viac ako mesiacom, ale jej vydanie bolo viackrát odložené na neurčito.

Android 15 logoZdroj: android.com
Android 15 logo

Na verziu One UI 7 sa však rozhodne oplatí počkať, pretože prinesie veľké zmeny, vrátane prepracovaného panelu rýchlych nastavení a nového vizuálneho štýlu. V nadväznosti na aktuálne problémy s verziou One UI 6.1.1 je pochopiteľné, že Samsung sa chce podobným problémom vyhnúť oblúkom a s vydaním One UI 7 sa neponáhľa.

Pevne veríme, že viac svetla do celej problematiky okolo vydania One UI 7 prinesie Samsung Developer Conference, ktorá je naplánovaná na 3. októbra 2024.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.