Zabezpečí ich “režim údržby”.

Určite to poznáte, váš telefón potrebuje servis, avšak nechcete, aby sa údaje z neho dostali do nepovolaných rúk. Práve na ich ochranu má slúžiť nová funkcia, ktorá umožňuje zablokovať prístup k údajom počas servisného zásahu. Samsung režim údržby predstavil v júli tohto roka v Kórei, pričom v septembri sa dostal aj do Číny. Teraz sa však zavádza celosvetovo.

Podľa očakávania sa režim údržby dostane na prvé zariadenia, medzi ktorými budú telefóny série Galaxy S21 a S22. Novinka je súčasťou používateľského rozhrania One UI 5. S postupnou aktualizáciou zariadení na One UI 5 sa bude rozširovať aj dostupnosť tohto režimu. Väčšina Galaxy zariadení ho tak obdrží až v roku 2023.

Samsung režim údržbyZdroj: GSMArena
Samsung režim údržby

V uplynulých dňoch veľa slovenských používateľov série Galaxy S22 aktualizovalo svoje zariadenia na Android 13 / One UI 5, čiže režim údržby by mali dokázať aktivovať už aj oni nasledovným spôsobom: Otvorte Nastavenia > Batéria a starostlivosť o zariadenie. Po zapnutí režimu údržby, a následnom reštartovaní zariadenia, budú všetky osobné údaje a aplikácie pre servis celkom neprístupné. Režim aktivujte iba v prípade opravy zariadenia.

Funkcia pritom dokáže aj po servisnom úkone vo vašom zariadení spraviť poriadok. Údaje a kontá, ktoré boli vytvorené počas opravy zariadenia, sa po ukončení režimu údržby automaticky odstránia. Stačí iba ťuknúť na ikonu rýchleho nastavenia, po čom celú operáciu už iba potvrdíte odtlačkom prsta. Po záverečnom reštartovaní sa všetko dostane do predservisného stavu. 

Na záver je tu však jeden bod, ktorý dokáže aj tento režim údržby obísť. Je to v prípade, keď servis má vo svojich všeobecných podmienkach uvedenú možnosť tvrdého resetovania zariadení pri ich vstupe alebo výstupe zo servisu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.