Zdá sa, že ide o pilotné zavedenie stabilnej verzie, založenej na Androide 13.

Aktualizované:

Pokým sa prvé aktualizácie na One UI 5 začali objavovať v Taliansku, tak dnes nás kontaktoval náš čitateľ s informáciou, že najnovšia aktualizácia je dostupná už aj na Slovensku. Za tip ďakujeme Lukášovi.

Samsung One UI 5 Slovensko
Samsung One UI 5 je dostupný aj Slovensku

Všetky nové funkcie One UI 5:

Pôvodný článok:

Prvými používateľmi s novým používateľským rozhraním One UI 5 sa stali majitelia telefónov série Galaxy S22 v Taliansku. Po prvotnom nadšení sa však zdá, že nová verzia OS Android 13 a One UI 5, boli sprístupnené iba malému počtu používateľov, keďže doteraz neexistujú dôkazy o širšej dostupnosti. 

Pripomeňme si, že Samsung vydal už päť beta verzií rozhrania One UI 5.0 pre Galaxy S22, a počas vývojárskej konferencii SDC 2022 oficiálne oznámil, že stabilnú verziu rozhrania One UI 5.0 vydá do konca októbra 2022. Ešte koncom minulého týždňa sa však objavila veľmi dobrá správa, kedy táto verzia systému bola sprístupnená pre prvých používateľov telefónov Galaxy S22 v Taliansku.

Ešte koncom minulého týždňa portál Sammobile informoval, že Samsung vydal stabilnú aktualizáciu Android 13 pre Galaxy S22, Galaxy S22+ a Galaxy S22 Ultra s označením BVJ4. Čo však bolo na tejto aktualizácii pomerne zvláštne, bolo to, že aktualizácia bola sprístupnená v Taliansku, teda v krajine, kde beta program One UI 5 nebol ani spustený. 

Samsung One UI 5.0Zdroj: GizChina.it
Samsung One UI 5.0

Po prvom oznámení bolo používateľom v Taliansku odporúčané, aby prešli do nastavení telefónu, a aktualizáciu vyvolali manuálne, čo sa vo väčšine prípadov skončilo bez odozvy. Aj keď zo strany spoločnosti Samsung išlo pravdepodobne o omyl, tak sa zdá, že nová verzia OS je pripravená na oficiálne vydanie, ktoré môže do telefónov série Galaxy S22 doraziť (aj) v najbližších hodinách

Preto odporúčame, aby ste si kontrolovali dostupnosť aktualizácie na Android 13, keďže by malo ísť o veľmi zaujímavý upgrade. V každom prípade do konca októbra zostáva ešte niekoľko dní, čiže Samsung má ešte dostatok času na to, aby dodržal svoje slovo.

Zoznam zariadení, ktoré dostanú Android 13 do konca roka, nájdete TU.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.