Spoločnosť ich prezentuje na Display Week 2021.

Divízia Samsung Display na tejto udalosti predstavila nové technológie, ktoré sa môžu v budúcnosti objaviť v rôznych zariadeniach. Akcia stále prebieha a podľa očakávania na nej spoločnosť prezentuje niekoľko kľúčových technológií a aj to, ako sa budú dať efektívne používať. Video na konci článku ukazuje, ako sa tieto inovatívne zobrazovacie technológie v budúcnosti stanú súčasťou nášho života.

S-Foldable je nový typ OLED panelov, ktoré sa dajú zložiť rôznymi spôsobmi

Používatelia budú môcť takýto 7,2-palcový displej dvakrát prehnúť smerom dovnútra aj von. Zariadenie s takýmto panelom bude obsahovať dva sklopné mechanizmy. Technológia skladacích displejov nájde svoje väčšie uplatnenie aj pri notebookoch. Samsung Display ukazuje notebook, ktorý je iba OLED displejom a všetky komponenty sú integrované v jeho tele. Zariadenie sa dá zložiť na polovicu, čím sa dosiahnu rozmery menšie, ako v prípade 13-palcového notebooku 2v1.

Prenosný displej od Samsung Display

Prezentácia Portable Display predstavuje tenké zobrazovacie zariadenie, ktoré možno použiť na rozšírenie existujúcich inteligentných zariadení. Nie je zatiaľ jasné, ako sa zariadenie líši od bežného tabletu. Možným rozdielom môže byť cena. O tom sa dozvieme viac, keď produkt príde na trh.

Samsung displej

Zdroj: XDA-Develoers

Posuvný OLED displej

Koncept vysúvacieho OLED displeja sa zdá byť založený na rovnakom formáte s akým prišiel smartfón OPPO X 2021, kedy sa smartfón s tradičným dizajnom dokáže rozšíriť na plochu malého tabletu.

Samsung displejZdroj: XDA-Developers

Zdroj: XDA-Develoers

Kamera pod displejom

Samsung prvýkrát predstavil svoju technológiu Under Panel Camera začiatkom tohto roka, keď zdieľal ukážkové video z notebooku s názvom Samsung Blade Bezel, ktoré obsahuje riešenie fotoaparátu pod displejom. Podobnú implementáciu teraz môžeme vidieť aj v aktuálne zverejnenom videu.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Najlepšie aplikácie pre Samsung televízory

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.