Najsledovanejšia kauza minulého roka sa blíži k rozuzleniu. Samsung plánuje do konca mesiaca zverejniť oficiálne výsledky vyšetrovania a odhaliť verejnosti príčinu početných explózií modelu Galaxy Note7.

Túto správu priniesol juhokórejský denník JoongAng Ilbo. Smutne preslávený smartfón, ktorý mal byť veľkou pýchou Samsungu a napriek vysokej cenovke hlavnou zbraňou v boji proti úhlavným konkurentom, sa nakoniec stal synonymom jedného z najväčších zlyhaní vo svete technológií za posledné roky.

Krátko po uvedení do predaja sa začali množiť prípady s vybuchujúcimi zariadeniami, ktoré viedli juhokórejského výrobcu k zastaveniu ich distribúcie a vyústili až do zvolávania všetkých Note7 a ich úplnému stiahnutiu z trhu.

Odvtedy sa objavilo množstvo rôznych nepodložených teorií a domnienok, čo mohlo byť príčinou explózií. Samsung sa pôvodne chybne domnieval, že príčinou sú batérie od jeho dcérskej firmy.

Zdá sa, že onedlho sa dočkáme pravého dôvodu dlhotrvajúceho vyšetrovania. Investori a analytici považujú objasnenie tejto záhady za kľúčové, ak má Samsung znovu získať dôveru svojich existujúcich aj potenciálnych klientov. Dôležité bude, aby sa tak stalo ešte pred predstavením tohtoročnej vlajkovej lode Galaxy S8, ktorá má ponúknuť viaceré parametre a funkcie práve z Galaxy Note7. 

Zdroj: Reuters

Značky: