Už aspoň vieme, prečo sa Samsung nepustil do súboja v tri-foldoch s Huawei.

Štandardné smartfóny dnes vyrába mnoho známych aj menej známych výrobcov. Smartfóny so skladateľným dizajnom však už nemajú na trhu také zastúpenie, avšak modely typu fold a flip sa už udomácnili vo viacerých portfóliách značiek. Príkladom je práve Samsung, ktorý tento rok úspešne priniesol na trh generáciu modelov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, avšak v príprave je aj ďalší tenší model typu fold. Konkurencia sa ale nenechala zahanbiť a za zmienku stojí aj konkurenčný HONOR Magic V3 so skutočne tenkou konštrukciou.

Okrem štandardných modelov typu fold a flip sa nedávno na trhu objavil aj telefón typu tri-fold s tromi časťami displeja. Predstavila ho spoločnosť Huawei pod označením Mate XT a viacerí nadšenci do technológií sa čudovali, prečo sa aj Samsung nepustil do tohto súboja. Je predsa majstrom v oblasti skladateľných telefónov. Teraz však máme odpoveď.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

Samsung podľa aktuálne dostupných informácií pracuje na telefóne s rolovateľným displejom. Ten by sa teda neskladal, avšak by sa roloval do tela telefónu, aby zabral čo najmenej priestoru. Pri plnom vysunutí displeja by mal mať veľkosť uhlopriečky až 12,4″, čím by sa stal telefónom s veľkosťou displeja tabletu. Prirovnať by sa dal napríklad k skutočne veľkému tabletu Xiaomi Pad 6S Pro 12,4.

Okrem informácie, že Samsung aktuálne pracuje na takomto telefóne, sa dozvedáme aj o očakávanom období predstavenia. Juhokórejský výrobca by teda mal takýto model predstaviť už v druhej polovici roka 2025, predstavenie je teda údajne naplánované približne o rok. Táto informácia ale zatiaľ nie je potvrdená a je možné, že sa plány spoločnosti nakoniec zmenia.

Smartfón s rolovateľným displejom pritom nie je žiadnou novinkou pre výrobcov elektroniky. V minulosti už bolo viacero pokusov o takéto zariadenie , žiadny však neprišiel do komerčného predaja. Za spomenutie stojí napríklad čínska spoločnosť OPPO, no aj TECNO či LG. V prípade LG bol model azda najbližšie k predstaveniu, avšak v roku 2021 boli ukončené práce spoločnosti v priemysle so smartfónmi.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.