Spoločnosť, akou je Samsung, si nemôže dovoliť ani na chvíľu poľaviť z nastoleného tempa.

Pred vyše mesiacom sa predstavil nový modelový rad Galaxy S9, ktorý sa aj veľmi dobre predáva. Aj napriek dobre rozbehnutému roku spoločnosť Samsung nechce zaspať na vavrínoch. Podľa zdroja blízkeho spoločnosti, údajne sa včera dokončili prípravy pre budúcu vlajkovú loď Galaxy S10.

Podľa informácií nemáme od ďalšieho vlajkového modelu radu Galaxy S očakávať žiadne futuristické dizajnové prvky, alebo sklopný displej s výrezmi. Mal by sa použiť rovnaký koncept Infinity displeja, na ktorý sme už zopár rokov zvyknutí. Toto konzervatívnejšie vyhotovenie by malo platiť pre modelový rad Galaxy S, pričom nie je vylúčené použitie vyššie spomenutých prvkov v inom zariadení, pravdepodobne Galaxy X.

Predpokladané rozmery displejov by mali o niečo narásť (0,03”, resp. 0,08”), ale celkovo by mali byť zariadenia menšie. To by malo byť dosiahnuté zmenšením rámčekov okolo displeja. Podľa informácií priamo zo Samsungu je výroba displejov pre nový rad Galaxy S10 a S10+ plánovaná na november tohto roka.

Budúcoročný modelový rad Galaxy S10 (predpokladaný názov) by mohol priniesť zopár revolučných funkcií.

Očakáva sa, že modely Galaxy S10 a S10+ budú obsahovať 3D kamerové moduly, ako aj  funkcie na rozpoznávanie odtlačkov prstov, ktoré neboli dostupné v predchádzajúcich generáciách. Modul 3D snímania je v súčasnosti vyvíjaný v spolupráci spoločností 3D Mantis Vision a výrobcu domácich kamerových modulov Woodgate. Rozpoznávanie odtlačkov prstov vyvíjajú tri spoločnosti. Spoločnosť Qualcomm a Synaptics, ako aj spoločnosť Aegis Tech z Taiwanu.

Do predstavenia výročného modelu je veľmi ďaleko, takže aj špecifikácie, ktoré sa aktuálne dostali na verejnosť môžu byt vylepšené, zmenené, alebo zrušené.

zdroj: thebell

Prečítajte si aj:

Samsung podľahol trendu výrezov v displeji. Pripravuje nové zariadenie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.