Kto dnes nemá umelú inteligenciu, akoby nebol.

Spoločnosť Samsung údajne začala vyvíjať vlastný nástroj umelej inteligencie, ktorý sa vraj podobá na známy ChatGPT od združenia OpenAI, teda hlasového chatbota. Firma plánuje predstaviť nové riešenie už koncom júla 2023, tvrdí portál AndroidHeadlines.com s odvolaním sa na kórejské médium Chosun.com.

Vyvíjaný produkt, ktorý zatiaľ nemá názov, pripravuje dcérska spoločnosť Samsung Research. Na projekt vyčlenila podľa citovaného zdroja značné prostriedky a pracovné sily, aby zabezpečila jeho rýchly vývoj. Firma dokonca v období od júna do júla vraj obmedzila využívanie grafických zdrojov inými oddeleniami, keďže tréningové procesy takéhoto chatbota si vyžadujú obrovské množstvo práve grafického výkonu.

Zvesti o tom, že Samsung pracuje na nástroji AI podobnom ChatGPT, sa prvýkrát objavili v máji, vtedy sa ale hovorilo o spolupráci na projekte s ďalšou kórejskou technologickou firmou Naver. Pred rozhodnutím čo najskôr vyvinúť vlastné riešenie sa diskutovalo aj o potenciálnej spolupráci so spoločnosťami OpenAI, Microsoft a Google.

Na rozdiel od nástrojov AI od týchto spoločností nebude riešenie spoločnosti Samsung dostupné verejnosti, teda aspoň nie počiatočná verzia. Spoločnosť ho plánuje používať na interné obchodné účely, napríklad pri vývoji softvéru, sumarizácii dokumentov, prekladoch a ďalších interných operáciách.

Vzhľadom na súčasnú situáciu v oblasti umelej inteligencie a boom podobných platforiem môže Samsung napokon vytvoriť aj verejne prístupnú verziu svojho riešenia. V každom prípade, ak je údajný termín uvedenia koncom júla presný, možno sa tak stane počas podujatia Galaxy Unpacked 27. júla 2023, na ktorom predstaví nové skladacie telefóny, tablety a inteligentné hodinky.

Zdroj: AndroidHeadlines.com, Chosun.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.