Ten si vraj prepožičia od zariadenia nižšej kategórie.

Spoločnosť Samsung sa pred niekoľkými rokmi rozhodla svoju ponuku rozšíriť o modely FE (Fan Edition), ktoré sú lacnejšími verziami aktuálnych modelov vlakovej série Galaxy S. Prvým modelom tejto série sa stal Galaxy S20 FE, po ktorom nasledoval Galaxy S21 FE. Dobre vieme, že spoločnosť Samsung v roku 2022 žiadny FE model neuviedla, čiže na tento ročník sa určite teší veľa fanúšikov značky a cenovo dostupných, takmer vlajkových telefónov.

Už skôr sa objavili správy, že Galaxy S23 FE by mal byť uvedený niekedy na jeseň. K tejto správe sa pridalo niekoľko technických parametrov, avšak správa z portálu AndroidPolice prináša dôležité informácie o dizajne tohto telefónu. Zdroj tvrdí, že Galaxy S23 FE sa môže dizajnom priblížiť zariadeniam strednej triedy, namiesto toho, aby vychádzal z dizajnu aktuálnych vlajkových modelov. Nie je to však až tak zlé, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Samsung Galaxy A54 a jeho rámZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy A54 a jeho rám

Nová várka renderov teda naznačuje, že Galaxy S23 FE sa až nápadne podobá na Galaxy A54, pričom je jasné, že aj tento telefón má určitú dizajnovú podobnosť s modelmi série Galaxy S23. Najväčším downgradeom pri Galaxy S23 FE je hrubší spodný rámik, ktorý je v prípade série Galaxy S23 veľmi tenký, a je aj symetricky rozložený okolo celého displeja.

Dizajn zadnej strany takisto dokazuje príslušnosť k aktuálnej generácii telefónov Galaxy, čiže v tejto oblasti je všetko v najlepšom poriadku. Umiestnenie LED blesku však prezrádza, že Galaxy S23 FE možno využíva šasi modelu Galaxy A54. Túto teóriu podporujú aj identické rozmery oboch modelov.

Hoci dizajn Galaxy S23 FE pripomína telefón strednej triedy, vnútorná výbava bude hodná vlajkovej lode (minimálne roku 2022). Očakáva sa totiž, že Samsung v prípade tohtoročného FE nepoužije vlajkový Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, ale siahne na základe trhu po Snapdragone 8+ Gen 1, prípadne Exynose 2200.

Vylepšenie sa však očakáva v prípade fotoaparátov, čím by sa ich kvalita mala vyrovnať 50 Mpx fotoaparátom z Galaxy S22 a S23 s podporou nahrávania 8K videa. Jedna z verzií by mala ponúkať vnútornú pamäť na úrovni 256 GB spolu s 8 GB RAM. Batérie s podporou 25 W nabíjania by mala mať slušných 4 500 mAh

Skoršie fámy naznačili, že model Galaxy S23 FE bude uvedený ešte pred júlovým predstavením skladačiek Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5. Doteraz však nie je jasné, či sa tak stane, keďže ďalší únik tvrdí, že Galaxy S23 FE príde až niekedy koncom roka. Nie je dokonca vylúčené, že uvedenie Galaxy S23 FE prebehne už na podujatí, ktoré sa bude konať už 26. júla v kórejskom Soule.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.