Spolupráca oboch spoločností začala ďaleko v minulosti.

Pokým pred niekoľkými rokmi sme mohli byť svedkami telefónu Nexus, ktorý pre Google vyrobil aj Samsung, tak teraz je medzi týmito dvoma výrobcami spolupráca posilnená predovšetkým v oblasti inteligentných hodiniek so systémom Wear OS

Najnovšie správa z portálu Phandroid však naznačujú, že spolupráca týchto gigantov sa začína opäť prehlbovať aj v oblasti smartfónov. Hoci samotný Samsung už “pomáhal” pri vytváraní čipovej sady Tensor pre telefóny Google Pixel 6, tak teraz sa zdá, že postupne začína s testovaním novej generácie týchto čipov.

Google Pixel 7Zdroj: GSMArena
Očakávaný dizajn Google Pixel 7

Zdroj naznačuje, že Samsung aktuálne začal s testovaním až dvoch čipových sád. Jedna by mala byť “vlastná” sada Exynos 1380, pričom druhá má označenie S5P9865. Práve druhé modelové číslo nám napovedá, že by mohlo ísť skutočne o čipovú sadu Google Tensor pre novú generáciu telefónov Pixel 8. Pripomeňme si, že prvá generácia čipov Google Tensor mala označenie S5P9845, čiže podobná skladba oboch označení čipových sád nebude náhodná. 

Očakávame, že Google čoskoro uvedie novú generáciu telefónov Pixel 7, ktorá bola oznámená už počas májovej konferencie Google I/O 2022. Keďže k uvedeniu novej generácie telefónov Google Pixel 7 nie je ďaleko, je pochopiteľné, že Samsung už začal s testovaním novej čipovej sady aj pre ďalšiu generáciu telefónov Pixel 8.

Na oficiálne potvrdenie tejto správy si však budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.