Je prirodzené, že po predstavení noviniek, niektorí výrobcovia smartfónov ukončia svoje produktové línie skôr.

To samozrejme neplatí pre každú spoločnosť. Ak je zariadenie úspešné, má tendenciu sa dlho udržať na trhu, kým sa exponenciálne nezníži predaj, alebo kým používatelia nezačnú viac kupovať novší model. Apple je známy tým, že na trhu drží svoje smartfóny dlho. V skutočnosti má značka tendenciu znižovať cenu starých modelov. Používatelia si ho preto môžu dovoliť kúpiť, ak je cena pre nich dostatočne atraktívna.

Samsung nikdy nebol “katom” svojich smartfónov a predaj nepozastavil tak rýchlo, ako tento rok. Z oficiálnych webových stránok spoločnosti Samsung už nie je možné kúpiť žiadny model pôvodnej série Galaxy S20.

Pred pár dňami spoločnosť Samsung predstavila svoje najnovšie vlajkové modely v podobe Galaxy S21, Galaxy S21+ a Galaxy S21 Ultra. Ak teraz zavítate na oficiálnu webovú stránku spoločnosti Samsung, jediný telefón Galaxy S20, ktorý si môžete kúpiť, je Galaxy S20 FE. To nie je prekvapením, koniec koncov, edícia Fan je relatívne nová, pretože debutovala pred tromi mesiacmi. 

To určite sklame niektorých používateľov. Niektorí očakávali, že minuloročným zariadeniam klesne cena. Aj napriek ukončeniu predaja série Galaxy S20, tieto smartfóny budú mať softvérovú podporu ešte veľmi dlho.

Zdroj: Samsung, GizChina

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21 ULTRA: Prvé skúsenosti. Pre koho sa oplatí?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.