Označenie “superrýchle nabíjanie” by mohlo mať aj pri Galaxy telefónoch konečne zmysel.

Samsung je jedným z popredných výrobcov spotrebnej elektroniky, čo dokazuje v celosvetovom meradle. Hoci spoločnosť investuje nemalé finančné prostriedky do vývoja, tak je jedna oblasť, v ktorej roky zaostáva. Smartfóny spoločnosti, dokonca ani tie vlajkové, nie je totiž možné nabíjať výkonom vyšším ako 45 W. Tento stav je pritom známy niekoľko rokov, pričom konkurenčné zariadenia, aj strednej triedy, je možné už veľmi dlho nabíjať výkonom minimálne 65 W. O tejto méte sa môže dokonca snívať aj vynikajúcemu smartfónu, akým bezpochyby je Galaxy S23 Ultra.

Pokiaľ sa však pozrieme na možnosti konkurenčných riešení, tak na trhu sa už nachádzajú aj modely, ktoré je možné nabíjať výkonom 150 W, čo ani zďaleka nie je hranica, pri ktorej to má skončiť. Portál 4gnews však informoval, že Samsung má v pláne uviesť riešenie, ktoré budúcim Galaxy zariadeniam dodá až 140 W nabíjanie

Samsung sa pripravuje na zvýšenie rýchlosti nabíjaniaZdroj: Revegnus

O tejto novinke ako prvý informoval spoľahlivý leaker Ravegnus na sociálnej sieti X. Leaker sa však odvoláva na dodávateľa riešení pre Samsung. Spoločnosť Atum do svojej ponuky zaradila 65 a 140 W transformátory. Na základe tejto správy sa preto predpokladá, že budúce vlajkové lode spoločnosti Samsung by mohli s veľkou pravdepodobnosťou zvýšiť svoje nabíjacie možnosti na 65 W, no neskôr aj na vyššie hodnoty. Aj keď neexistuje žiadna oficiálna informácia, existuje veľká pravdepodobnosť, že tieto komponenty budú určené práve pre smartfóny Samsung Galaxy.

Táto správa priamo nadväzuje na informáciu z roku 2020, kedy bola prvýkrát zverejnená správa, že Samsung pracuje na 65 W nabíjačke. Teraz sa teda zdá, že tieto nabíjačky idú konečne do výroby. Aj napriek tomu, že o 65 W nabíjaní sa začína hovoriť už teraz, tak je možné, že pripravovaný model Galaxy S24 Ultra ešte nebude možné nabíjať týmto výkonom.

Samsung Galaxy S24 Ultra leakZdroj: smartprix.com
Samsung Galaxy S24 Ultra s plochým displejom

Je však potrebné mať na pamäti, že Samsung má vo svojom portfóliu aj notebooky a 140 W nabíjačka môže byť určená práve pre ne. Zároveň je aj veľmi málo pravdepodobné, že by Samsung v najbližších rokoch pri smartfónoch skočil zo 45 W nabíjania rovno na 140 W riešenie. Aj preto je nasadenie 65 W riešenia veľmi pravdepodobné. 

V každom prípade je stále cítiť, že spoločnosť Samsung sa ešte nespamätala z “katastrofy”, ktorá postihla model Galaxy Note7, a k nabíjaniu stále pristupuje veľmi konzervatívne.

Zdroj: 4gnews

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.