Prvými aktualizovanými telefónmi budú zástupcovia série Galaxy S22.

Iba pred pár dňami bola vydaná štvrtá beta verzia rozhrania One UI 5.0, čo nám ešte pred blížiacim sa podujatím SDC22 dávalo tušiť, že Samsung je s novou verziou vlastného systému, založeného na Androide 13, už hotový. Rovnako už skôr sme sa dozvedeli, že nový Android 13 sa s One UI 5.0 do konca tohto roka dostane do pomerne veľkého počtu zariadení.

Konferencia SDC22 sa konala 12. októbra. Počas nej nám Samsung oficiálne predstavil používateľské rozhranie One UI 5.0, ktoré je založené na Androide 13. Spoločnosť nám zároveň potvrdila, že ukončuje beta program, a pripravuje sa na oficiálne vydanie nového systému. 

Samsung Galaxy S22 One UI 5 Android 13Zdroj: Engadget

Samsung štandardne vydáva 4 beta verzie nového systému. One UI 5.0 sa testoval pre modelový rad Galaxy S22 na niekoľkých trhoch, avšak nie je zatiaľ jasné, či bude beta program pokračovať alebo bude ukončený jeho štvrtou verziou. Aj keď nie je zatiaľ známy presný dátum vydania rozhrania One UI 5.0, tak majitelia telefónov série Galaxy S22 si ho budú môcť vychutnať už čoskoro.

Samsung Galaxy S22 One UI 5 Android 13Zdroj: Engadget

Určite však ide o veľmi očakávanú aktualizáciu, ktorá prinesie celý rad nových funkcií a zmien – napríklad nové možnosti prispôsobenia uzamknutej obrazovky, rozšírenie funkcie Paleta farieb, jednoduchšiu správu povolení, mierne prepracovanie oblasti rýchleho prepínania, lepšie animácie, stohovateľné widgety a efekty pozadia hovorov pre jednotlivé kontakty.

Jedno je však isté. Počas konferencie SDC22 Samsung potvrdil, že aktualizácia One UI 5.0 má byť pre sériu Galaxy S22 vydaná ešte tento mesiac. 

Zdroj: SamMobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.