Súčasťou je aj nové používateľské rozhranie One UI 5.0.

Novú verziu používateľského rozhrania One UI 5.0 Samsung začal testovať už začiatkom augusta, kedy sme ešte netrpezlivo čakali na predstavenie skladateľných smartfónov Galaxy Z Fold4 a Z Flip 4. V tom čase Samsung uvoľnil Android 13 pre telefóny série Galaxy S22 v USA, Južnej Kórei a Nemecku.

Od prvého predstavenie beta verzie tak ubehlo už niekoľko týždňov, čiže tá je už dostupná pre viacero modelov tohto kórejského výrobcu. Pokiaľ nie ste fanúšikmi beta verzií, tak máme pre vás dobrú správu. Majitelia vybraných modelov sa Androidu 13 dočkajú ešte tento rok. To znamená, že už čoskoro si budú môcť vyskúšať najnovšie zmeny a doplnky, ktoré prináša stabilná verzia Androidu 13 a One UI 5.0.

Galaxy S22 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Všetky novo predstavené telefóny. Zľava Galaxy S22+, v strede Galaxy S22 Ultra a vpravo Galaxy S22

Portál Sammobile informuje, že Samsung ešte tento rok vydá stabilnú aktualizáciu One UI 5.0 založenú na systéme Android 13 pre telefóny série Galaxy S21 a Galaxy S22, Galaxy Z Fold3 a Z Fold4 a Galaxy Z Flip3 a Z Flip4. Keďže ide o vlajkové telefóny, je tak pochopiteľné, že aktualizácia je v prípade týchto modelov pre Samsung prioritou. Dobrou správou pritom je, že Samsung v tejto vlne bude aktualizovať aj telefón strednej triedy Galaxy A53.

Pripomeňme si, že telefóny série Galaxy A sú z pohľadu predajov pre Samsung veľmi dôležité. Model Galaxy A53 bol na trh uvedený ešte v marci 2022 s One UI 4.1, pričom Samsung pre tento telefón prisľúbil 4 aktualizácie OS Android. 

Zdá sa však, že Galaxy A53 je zatiaľ jediným telefónom strednej triedy, ktorý tento rok dostane Android 13.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.