Úniky sú hlavnou súčasťou odvetvia a medzi smartfónmi ide o akýsi zaužívaný štandard.

Týždne alebo dokonca mesiace pred príchodom nového zariadenia sa objavujú viaceré úniky a špekulácie. U vlajkových lodí určitých sérií ide o bežný jav. Únikmi zvyčajne najviac trpia vlajkové lode spoločností Samsung a Apple. Je tak bežné, že už mesiace pred ich predstavením máme v rukách ich kompletné parametre aj ceny. Väčšina z týchto únikov pochádza priamo z dodávateľského reťazca. 

Spoločnosť Samsung za týmto účelom prijíma opatrenia na prísny zákrok proti únikom a vydala varovanie pre dodávateľov, aby im zabránili. Portál GizChina informuje, že spoločnosť Samsung už dôkladne vyšetruje úniky v rámci svojho dodávateľského reťazca. 

Spoločnosť tiež vydáva vyhlásenia o autorských právach pre svoj dodávateľský reťazec v prípade akéhokoľvek porušenia. Za týmto účelom pravdepodobne veľa únikov týkajúcich sa zariadení Samsung v priebehu najbližších dní zmizne. To však neznamená, že blogy tretích strán, ktoré už majú tieto úniky, ich tiež odstránia.

Väčšina dodávateľov má v súčasnosti prístup k dôležitým informáciám od výrobcov mobilných telefónov. Aby sa zabezpečilo, že k úniku informácií nedôjde, mali by spoločnosti prikladať veľký význam bezpečnosti informácií a ochrane údajov, primerane riadiť aplikácie na prevádzku terminálov a zaviesť kompletný systém auditu a včasného varovania.

Zdroj: GizChina 

Prečítajte si aj:

Získajte lepší prehľad o cestovaní s Mapami od Googlu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.