V posledných rokoch sa rast v odvetví spomalil, za čím pravdepodobne stojí hlavne nedostatok inovácií.

S príchodom 5G sietí a skladateľných smartfónov, by sa však trh mohol opäť naštartovať. Jedným z najviac očakávaných zariadení v tomto roku, je skladateľné zariadenie od Samsungu, ktoré pravdepodobne ponesie označenie Galaxy Fold.

Samsung už pred 8 rokmi odhalil prvý prototyp ohybného displeja a teraz je konečne pripravený uviesť skladateľný smartfón aj na trh. Nedávno zástupca spoločnosti Samsung, Hark-sang Kim vysvetlil, ako môže nové riešenie skladateľných zariadení oživiť ťažkopádny priemysel so smartfónmi.

Skladateľné inteligentné telefóny samozrejme budú využívať nové technológie, ako napríklad 5G a AR. Samsung s najväčšou pravdepodobnosťou na predstavení modelového radu Galaxy S10 predstaví aj skladateľné zariadenie, takže 20. februára môžeme očakávať naozaj bohatú nádielku noviniek.

Hark-sang Kim, senior viceprezident spoločnosti Samsung

Samsung verí, že s rozvíjajúcimi sa technológiami AI, AR a 5G, sa smartfóny čoskoro stanú dôležitejšími, ako kedykoľvek predtým. V tejto oblasti by mala hlavne pomáhať väčšia obrazovka, aby sa docielilo čo najlepšie využitie celého potenciálu nových technológií. Doteraz sa predpokladalo, že veľkosť displeja smartfónu je obmedzená veľkosťou zariadenia, ale Samsung vytvoril nový koncept zariadenia, ktorý prekročí toto obmedzenie.

Infinity Flex Display je výsledkom niekoľkých rokov tvrdej práce a očakáva sa, že toto je iba začiatok niečoho veľkého, pretože v budúcnosti môžeme od výrobcu očakávať aj riešenia pre navíjateľné a roztiahnuteľné zariadenia. Okrem zdokonalenia skladateľného displeja, Samsung musel tiež myslieť na nové spôsoby umiestnenia chladiaceho systému, kamery a batérie, v tak tenkom tele. Napokon spoločnosť vytvorila nový UX od základu, aby zabezpečila, že aplikácie sa jednoducho prispôsobia podľa rôznych faktorov.

Najväčšou výzvou pre Samsung v najbližších dňoch bude, aby spoločnosť presvedčila používateľov, že nové skladateľné zariadenie je niečim viac, ako iba imidžovou záležitosťou a skutočne prinesie do bežného života aj niečo skutočne pokrokové.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Definitívny termín predstavenia Samsung Galaxy S10 je tu!

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.