Uviedol to prezident spoločnosti TM Roh.

Tieto informácie boli odprezentované počas stretnutia so zamestnancami. Tí aj reagovali na nedávnu kauzu s obmedzovaním výkonu, po čom boli dokonca 4 generácie telefónov a tabletov radu Galaxy S vylúčené z porovnávacej platformy Geekbench. 

Nad novými vyjadreniami prezidenta spoločnosti pritom visia viaceré otázniky, nakoľko Samsung už vlastný čipset vyrába. Ten si aj takmer výhradne ponecháva pre svoje zariadenia. Nevieme teda s istotou povedať, o aký typ nového procesora ide. Rovnako nie je známe, v akom štádiu vývoja sa aktuálne nachádza.

Exynos 2200 s AMD RDNA2Zdroj: GSMArena
Exynos 2200 s AMD RDNA2

Zdá sa však, že nové procesory nie sú vyvíjané v spolupráci s mobilnou divíziou. Tá tak nemá dosah na to, aké funkcie sa do nich dostanú a k akému účelu budú primárne určené.

Aj nedávne správy o nedostatočnom výkone Exynos 2200 sú vidieť iba na papieri, pretože rozdiely oproti konkurencii sú iba minimálne. Napríklad oproti vlajkovému Snapdragonu 8 Gen 1 čipset Exynos 2200 v testoch stráca iba nepatrné množstvo bodov.

Okrem nedávneho problému s obmedzením výkonu v hrách, niektorých majiteľov Galaxy S22 Ultra potrápili aj problémy s GPS signálom, čo na druhej strane čipové sady Exynos nevykresľuje v najlepšom svetle.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.