Má to prínos pre sledovanie celkového zdravia.

Samsung si nechal patentovať inteligentné tričko, ktoré je vybavené senzormi na sledovanie kondície vašich pľúc. Senzory dokážu detegovať a analyzovať ich zvuk, takže môžu rozpoznať nezrovnalosti a upozorniť na ne.

Tričko dokáže merať frekvenciu a silu dýchania a na základe týchto údajov diagnostikovať choroby, ako je astma, zápal pľúc alebo zápal priedušiek. Pri analýze dát berie do úvahy aj váš vek, pohlavie a prípadné zdravotné problémy v minulosti. Tričko tieto dáta získa z mobilnej aplikácie, kam ich vyplníte. Dokáže komunikovať aj so smartfónom a okamžite vám poskytnúť diagnózu.

Inteligentné tričko od Samsungu sa momentálne nachádza v štádiu patentovanej technológie. Dá sa predpokladať, že Samsung s týmto konceptom experimentuje a vyvíja ho. Či sa však dostane na trh a kedy, to je zatiaľ otázne. Pripomeňme, že v Samsungu vznikol aj inteligentný opasok WELT.

Patent inteligentného trička od Samsungu. Zdroj: letsgodigital.org

Zdroj: letsgodigital.org

Prečítajte si aj:

VIDEO: Inteligentný opasok od Samsungu je na Kickstarteri

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit