WELT monitoruje aktivitu a veľkosť pásu používateľa.

Samsung predstavil v januári na výstave CES trojicu experimentálnych projektov. Okrem iného aj inteligentný opasok WELT, ktorý počíta kroky a monitoruje ďalšiu aktivitu. Takisto meria veľkosť pásu používateľa a to ako dlho sedíte, resp. čo jete.

Zariadenie sa v týchto dňoch objavilo na portáli Kickstarter a splnilo žiadaný cieľ vo výške 30 tisíc dolárov. Aktuálne má na konte 75 tisíc dolárov a na trhu sa objaví v januári 2017. Vtedy sa možnože ukáže, či naozaj potrebujeme inteligentný opasok alebo si bohato vystačíme s inteligentnými hodinkami a fitness náramkami. Cena opasku WELT je na Kickstarteri v rozmedzí 99 až 180 dolárov.

WELT vznikol v laboratóriách Creative Lab. Ide o inkubátor pre startupy a Samsung ho založil, aby podporil experimenty svojich zamestnancov. Minimálne na rok môžu opustiť pozíciu vo firme a pracovať na svojich experimentálnych produktoch. Pokiaľ projekt do piatich rokov zlyhá, zamestnanec sa môže vrátiť na pôvodnú pozíciu v Samsungu.

Pozrite si aj video, ktoré prezentuje hlavné vlastnosti produktu.

Prečítajte si aj:

VIDEO: Samsung ukáže trojicu experimentálnych zariadení. Vyvíja aj ovládač pre virtuálnu realitu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit