Súčasťou sú aj služby Samsung Pay a Pass.

Nová služba spoločnosti Samsung je odpoveďou na už zabehnutú peňaženku Apple Wallet. Aj v nej je tak možné ukladať všetko, čo súvisí s citlivými údajmi používateľov. Wallet tak umožní uchovávať digitálne kľúče, občianske preukazy a členské karty. Nezabudlo sa ani na podporu kryptomien, ktoré sa do Samsung Wallet dostávajú vďaka Blockchain Wallet. 

Pripomeňme si, že s aplikáciou Samsung Wallet sme sa mohli stretnúť už niekedy okolo roku 2013, avšak v roku 2015 bola premenovaná na Samsung Pay. Nová snaha spoločnosti ide tentokrát ešte ďalej, pretože do novej verzie Samsung Wallet integruje viacero zásadných aplikácií, ktoré majú nezameniteľné miesto v ekosystéme spoločnosti. Hlavnou výhodou ich integrácie je tak celkové sprehľadnenie ich používania.

Samsung WalletZdroj: XDA-Developers
Samsung Wallet

Do Samsung Wallet sú teda integrované dve aplikácie Pay a Pass. Prvá z nich slúžila na platby, pričom druhá hrala významnú úlohu v spravovaní hesiel používateľov smartfónov Galaxy. Okrem týchto aplikácií je do novej verzie Samsung Wallet integrovaný aj systém SmartThings na ukladanie vybraných digitálnych kľúčov od domu alebo auta.

Samsung však uviedol, že v budúcnosti by mala byť pridaná aj podpora pre rôzne doklady totožnosti, vodičské preukazy a podobne. Dokonca by nemala chýbať ani podpora palubných lístkov (zatiaľ veľmi obmedzene). Očakávame, že aj ich podpora sa v blízkej budúcnosti rozšíri.

Služba je momentálne dostupná iba na vybraných trhoch – v USA, Spojenom kráľovstve, Francúzsku, Nemecku, Taliansku a Španielsku. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.