Verejné beta testovanie sa začne ešte tento mesiac.

Spoločnosť Samsung začala testovať novú verziu systémového softvéru pre svoj aktuálne najvyšší rad telefónov Galaxy S23. Informuje o tom viacero portálov, vrátane GsmArena.com, podľa ktorej ide zatiaľ len o interné testovanie v rámci firmy a dôkazom má byť skóre z platformy GeekBench.

Ako sme sa dozvedeli z únikov v polovici júna, už počas tretieho júlového týždňa by však táto nadchádzajúca verzia systémového softvéru mala byť dostupná aj záujemcom z radu verejnosti v rámci prvej betaverzie. Pochopiteľne, pôjde o ranú verziu a preto bude naisto ešte plná chýb a menej stabilná.

Ak sa Samsung bude držať svojej zaužívanej praxe, môžeme očakávať niekoľko týždňov verejného testovania a najmenej štyri verejné beta zostavy, kým spoločnosť uvoľní stabilnú aktualizáciu systému Android pre modelový rad Galaxy S23. Samozrejme, Android 14 dostanú aj staršie telefónu výrobcu.

V každom prípade treba Samsung pochváliť za rýchlosť, akou pripravuje nové verzie systémového softvéru a aktualizuje svoje telefóny. Zatiaľ čo v minulosti v tomto smere skôr zaostával, dnes patrí k výrobcom, ktorí sú najrýchlejší. Potešujúca je tiež skutočnosť, že vybrané modely dostanú až štyri veľké aktualizácie Androidu a päť rokov bezpečnostných záplat.

Zdroj: GsmArena.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.