Žiadne prekvapenie sa zatiaľ nekoná.

Už začiatkom mája sa objavili správy, ktoré naznačovali, že Samsung začal s testovaním používateľského rozhrania One UI 6.0, ktoré je založené na Androide 14. Aj keď vzhľadom na načasovanie je zrejmé, že nové rozhranie tento rok príde skôr, pozrime sa však ja na to, ktoré zariadenia ho dostanú ako prvé. Celý aktualizačný úspech spoločnosti Samsung sa bude samozrejme odvíjať aj od nasadenia spoločnosti Google, ktorá aktuálne testuje druhú beta verziu systému Android 14. 

Beta verzia Androidu 14 je aktuálne dostupná pre telefóny Google Pixel a niektoré ďalšie značky, pričom je možné, že v blízkej budúcnosti sa otvorí aj pre Galaxy zariadenia. Vzhľadom na zmeny vykonávané v nadstavbe One UI je viac ako isté, že Samsung okrem noviniek systému Android 14 implementuje aj ďalšie zmeny a vylepšenia, takpovediac z “vlastnej kuchyne”, ktoré budú súčasťou One UI 6.0.

Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra

Trio Galaxy S23 ako prvé

Ani v prípade One UI 6.0 nie je žiadnym prekvapením, že aktualizáciu na túto verziu rozhrania ako prvé obdržia modely Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra. Keďže Samsung je najlepšie aktualizujúcim výrobcom Android zariadení, s krátkym časovým odstupom určite budú nasledovať aj ďalšie modely, medzi ktorými nebudú chýbať ani zariadenia strednej triedy. Hoci toto tvrdenie hraničí s takmer 100 % istotou, a je aj založené na historickom základe, tak existuje aj určitý priestor na zmenu stratégie, čo je však iba málo pravdepodobné. 

Beta program One UI 6.0 sa môže následne dostať aj na ďalšie vlajkové lode vrátane Galaxy Z Fold5 a Z Flip5, ktoré budú predstavené už 26. júla. Beta verziu One UI 6.0 by však mohli následne dostať aj niektoré telefóny strednej triedy. Horúcimi kandidátmi sú tak aj modely Galaxy A53, A54, ako aj aktuálne skladacie telefóny Galaxy Z Fold4 a Z Flip4.

Testovanie beta verzie One UI 6.0 už v auguste

Zdroj dodáva, že beta testovanie nového rozhrania One UI 6.0 by mohlo začať už v auguste, po čom by mala byť distribuovaná stabilná verzia. Tá by mala mala na prvé zariadenie doraziť v priebehu ďalších dvoch mesiacov, čiže približne do konca októbra.

Viac podrobných informácií sa však dozvieme až neskôr.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.