Stane sa tak pravdepodobne ešte pred oficiálnym vydaním systému Android 14.

Google sa pripravuje na vydanie nového systému Android 14, ktoré je naplánované na august. Spoločnosť v najbližších týždňoch ukončí beta testovanie, aby sa mohla sústrediť na uvedenie novej generácie operačného systému, na čo chce okamžite nadviazať aj kórejský Samsung. Portál AndroidAuthority informuje, že spoločnosť Samsung sa pripravuje na vydanie prvej beta verzie systému Android 14 pre modelový rad Galaxy S23.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Súčasťou tejto verzie bude samozrejme aj celkom nové rozhranie One UI 6.0. Pripomeňme si, že Android 14 sa začiatkom tohto mesiaca dostal do tzv. Platform Stability, čo znamená, že systém je pripravený do takej miery, že už aj vývojári tretích strán môžu začať vyvíjať / upravovať svoje vlastné aplikácie pre Android 14.

Samsung je spomedzi výrobcov Android telefónov v aktualizáciách najďalej. Nielenže ponúka vynikajúcu podporu z hľadiska jej trvania, ale veľkú časť svojich zariadení aktualizuje v pravidelných mesačných intervaloch. Dokonca majitelia telefónov série Galaxy S23 sa môžu pred spustením júlového beta programu v týchto dňoch tešiť aj na obrovskú aktualizáciu fotoaparátov

Ak by sme mali upresniť vydanie beta verzie Androidu 14 pre telefóny Galaxy S23, tak najpravdepodobnejší je až tretí júlový týždeň. Krátko po spustení beta programu pre vlajkové telefóny roka 2023 sa očakáva aj spustenie beta programu pre ďalšie modely, či série Galaxy telefónov. Zatiaľ však pre ne nie je stanovený žiadny časový harmonogram.

Prípravné práce na spustenie beta programu začali už minulý mesiac, čo naznačilo aktualizovanie aplikácií s podporou rozhrania One UI 6.0. Čoskoro sa však majitelia telefónov série Galaxy S23 aj reálne dočkajú novej verzie systému / rozhrania, a budú si ho môcť vyskúšať na vlastnej koži.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Dobrou správou zároveň je, že Samsung plní svoje predsavzatia uvádzať nové verzie systému čoraz rýchlejšie. Dokonca rozhranie One UI 5.0 bolo uvedené najrýchlejšie v histórii spoločnosti, a teraz sa zdá, že jeho pokračovanie príde ešte skôr. 

Na základe vývoja môžeme predpokladať, že One UI 6.0 / Android 14 bude pre Galaxy telefóny dostupný niekedy na prelome tretieho a štvrtého kvartálu.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.