Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Inovatívne IT nástroje na prácu s Big Data, ktoré firmám umožňujú zvýšiť zisky a zlepšiť postavenie na trhu. SAP, globálny líder v oblasti podnikových informačných systémov, ich predstavil slovenským spoločnostiam počas bratislavskej konferencie SAP Innovation Day.

SAP_Richard Guga_innovation_day_nowatŽivotný cyklus mnohých firiem sa veľmi zrýchľuje. „Tí úspešní dnes reagujú na tento trend zakladaním samostatných oddelení, ktoré sa venujú inováciám. Práve tie otvárajú nové možnosti a príležitosti pre biznis,“ povedal Richard Guga, generálny riaditeľ SAP Slovensko.

SAP aj v tomto roku priniesol viacero nástrojov, ktoré reagujú na trend Big Data, cloud computingu, pokročilej analytiky či na aktuálny fenomén internetu vecí (IoT). Tou najvýznamnejšou bolo predstavenie rodiny riešení novej generácie SAP Business Suite 4 SAP HANA (SAP S/4 HANA), ktorá sa teraz dočkala masívnej vlny inovácií. Tá sa týka kritických biznis procesov naprieč odvetviami ako sú financie, obchod, služby, marketing, obstarávanie a správa zdrojov, výroba, dodávateľský reťazec, výskum a vývoj či ľudské zdroje. Firmy okrem toho majú k dispozícii digitalizované operácie v rámci kľúčových biznis funkcií s pomocou riešenia SAP S/4 HANA Enterprise Management. „Došlo k zmene architektúry a k zjednoteniu funkcionalít,“ skonštatoval na podujatí Michal Marko, aplikačný konzultant SAP. Zákazníci môžu využívať aj riešenia SAP pre viaceré oblasti – SAP Cash Management pre financie, SAP SuccessFactors pre ľudské zdroje, Ariba Network pre obstarávanie a SAP hybris pre marketing a obchod. SAP S/4 HANA sa tak stáva základom pre digitálny biznis v celom odvetví.

Rýchly technologický pokrok, spojený s obrovským rastom objemu dát na jednej strane a poklesom cien napríklad senzorov na strane druhej otvára pre podniky doteraz nepredstaviteľné možnosti na nové formy podnikania. „Výborným príkladom je Uber, najväčšia taxislužba na svete, ktorá nevlastní žiadny taxík,“ upozornil Peter Mravčák, Customer Solutions Manager SAP Slovensko. „Takéto spoločnosti urobili len jednu vec – prišli s novým biznis modelom, ktorý využil moderné technológie.“ SAP v tomto smere ponúka riešenia, ktoré umožňujú nielen prácu s Big Data v reálnom čase, ale jeho in-memory platforma SAP HANA už tvorí základ aj pre nástroje na využívanie IoT – a to od smart hodiniek a iných podobných zariadení až po inteligentné farmy alebo mestá.

Spoločnosť viac ako stovke účastníkov SAP Innovation Day predstavila aj ďalšie aktuálne či pripravované novinky, ako sú softvér SAP HANA Vora, zlepšenie in-memory technológie pre Hadoop a nové funkcie SAP HANA Cloud. Zároveň im demonštrovala aj konkrétne prípady reálneho uplatnenia sa riešení postavených na platforme SAP HANA, ktorá sa v najbližších dňoch dočká svojej novej verzie.

Značky: