Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť  SAP oznámila, že rozširuje funkcie jedného zo svojich najobľúbenejších riešení na riadenie talentu, SAP SuccessFactors Performance & Goals. Do riešenia pribudne nepretržitý manažment výkonnosti.

 

Cieľom je vyriešiť niektoré z najčastejších problémov programov na riadenie výkonu. Nové funkcie umožnia neustálu kontrolu medzi zamestnancami a manažérmi. Zjednoduší to sledovanie činností, úspechov a cieľov počas roka.

 

„Firmy horúčkovitým tempom prehodnocujú svoje procesy manažmentu výkonu a nútia tak poskytovateľov HR technológií, aby sa prispôsobili,“ povedal Josh Bersin, riaditeľ Bersin by Deloitte, Deloitte Consulting LLP. „Možnosti, ako sú funkcie nepretržitého riadenia výkonu v SAP SuccessFactors, predstavujú nový typ nástrojov. Tie spoločnostiam v dnešnom novom svete práce pomôžu zlepšiť agilitu i zapojenie zamestnancov.“

 

Až 48 percent opýtaných šéfov HR podľa Deloitte tvrdí, že procesy manažmentu výkonu sú „slabé“. A to tak pre získavanie biznis hodnoty, ale aj pre zlepšovanie spätnej väzby a vývoja. Tradične sa zameriavajú na hodnotenie minulých výkonov namiesto toho, aby ovplyvňovali tie budúce. Súčasťou SAP SuccessFactors Performance & Goals, čo je verzia SAP SuccessFactors pre prvý štvrťrok 2016, je teraz funkcia nepretržitého riadenia výkonu. Dokáže povzbudiť a motivovať zamestnancov i manažérov jednoduchými spôsobmi, ktoré pomôžu zaistiť spätnú väzbu i coaching.

 

„Tak ako množstvo HR funkcií, aj riadenie výkonu sa časom stalo ťažkopádnym a príliš zložitým. Pre mnohých je to obávaná výročná činnosť,“ hovorí Mike Ettling, prezident SuccessFactors. „Technológia nám to dnes umožňuje úplne zmeniť. Zvykli sme si vymieňať názory a myšlienky v našich osobných sieťach kontaktov; prečo by sme sa nemohli efektívnejšie zapájať aj v rámci pracoviska? Verím, že keď sa zameriame na ľudí a podporíme ich v tom, aby boli úspešní – v čom nám pomôže dnešná technológia – tak v konečnom dôsledku bude úspešnejšia celá firma.“

 

Vďaka nepretržitému riadeniu výkonu v SAP SuccessFactors Performance & Goals:

  • Zamestnanci môžu lepšie sledovať svoj výkon – dokumentovať pokrok, zaznamenávať úspechy a držať sa svojich cieľov, aby získali spätnú väzbu a coaching, ktoré sú potrebné na ich zlepšovanie sa.
  • Manažéri získajú úplný prehľad, na čom ich tímy pracujú a môžu poskytovať zamestnancom pravidelné a efektívne vedenie.
  • HR dokáže sledovať frekvenciu stretnutí medzi štyrmi očami, ktoré sa v organizácii vedú, pripomínať zamestnancom a manažérom, aby na rozhovory o výkone nezabúdali a poskytovať rady pre efektívny coaching.

„Všetky generácie pracovnej sily – nielen millenials – žiadajú a pozitívne reagujú na pravidelnú spätnú väzbu, ktorá jednak ocení vynikajúci výkon a jednak identifikuje priestor na zlepšenie,“ hovorí Megan Masonerová Detzová, senior vice prezidentka Human Capital v NTT DATA Inc. „S nepretržitým riadením výkonu teraz máme technológiu, ktorá to umožní. Riešenia SAP SuccessFactors držia krok s neustále sa meniacou pracovnou silou a neustále sa inovujú. V tomto nástroji vidíme veľký potenciál, ktorý by nám mohol pomôcť s vývojom talentu.“

SAP SuccessFactors Performance & Goals je osvedčené riešenie na riadenie talentu pre spoločnosti všetkých veľkostí, vo všetkých regiónoch i priemyselných odvetviach. Riešenia SAP SuccessFactors, uznávaného lídra vo svojom odbore, pokračujú v pridávaní nových funkcii, aby napĺňali potreby čoraz digitálnejšej pracovnej sily.

 

 

 

Značky: