V sídle spoločnosti AB-COM sme testovali to najlepšie od spoločnosti VU+. Satelitný prijímač DUO 4K SE má skutočne čo ponúknuť.

V tomto článku prinesieme prvé informácie o tomto zariadení, detailný test zverejníme v novembrovom tlačenom vydaní TOUCHIT. Naše poznatky o tomto prijímači nájdete aj vo videorecenzii.

Je to výkonný a kompaktný prijímač, ktorý plne zastúpi domáce multimediálne centrum. Je to prijímač určený pre rozlíšenie 4K UHD 2160p. Prirodzene, aj keď nesledujete vysielanie v 4K alebo ešte nemáte televízor s rozlíšením 4K, môžete VU+ Duo 4K SE bez obáv naplno využívať. Prijímač podporuje aj najnovšie obrazové normy pre 4K, teda HDR10 a HLG.

VU+ DUO 4K SE s minitelevízorom na malom displeji

VU+ DUO 4K SE s minitelevízorom na malom displeji

Predný a zadný panel

Predný panel obsahuje aj farebný displej s uhlopriečkou 3,5 palca. Ten môže fungovať ako minitelevízor, dokáže tiež zobrazovať logo aktuálne naladeného programu EPG alebo stavové informácie. V dodávke nájdete aj diaľkový ovládač a tiež HDMI prepojovací kábel. V zadnej časti nájdete dve USB 3.0 porty, HDMI výstup ale aj vstup, prepojenie na gigabitový Ethernet, optický výstup zvuku a pripojenie na externý napájací adaptér. Okrem toho môžete využiť aj bezdrôtové pripojenia Bluetooth a Wi-Fi. Za šikovné riešenie považujeme zásuvku na pevný disk na zadnej strane.

Zadný panel VU+ DUO 4K SE

Zadný panel VU+ DUO 4K SE

FBC tunery

VU+ Duo 4K SE môžete rozširovať a upravovať tak, aby ste mali z neho prístroj odpovedajúci vašim požiadavkám. Štandardne je to prijímač s jednou osadenou kartou s tunermi Dual FBC S2X na príjem satelitného vysielania. V tejto výbave je cena 379 eur. Moduly s tunermi sú však na výber, napr. je to tuner Dual T2 MTSIF pre terestriálne vysielanie a FBC C tuner pre káblovú televíziu. Naraz môžete do tohto prijímača osadiť dve karty s tunermi.

Cena: 379 eur

Zapožičal: AB-COM, www.abcom.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.