Snímanie obrazovky do videa sa dá urobiť cez doplnok vo vašom webovom prehliadači.

Ide o prínosnú formu, ako si príležitostne vytvárať snímky obrazovky, pričom je možné nakrúcať aj samého seba cez integrovanú kameru. Použitie doplnku Screenity namiesto bežnej aplikácie v systéme je podstatne jednoduchšie ako myslieť na to, že je potrebné inštalovať samostatný program do systému. Vďaka tomu je nahrávanie vždy po ruke a veľmi jednoducho doplnok v prípade potreby odstránite.

Je zadarmo, a pridať sa dá do prehliadačov založených na jadre Chromium ako napríklad Google Chrome, Edge alebo Vivaldi. Zatiaľ nie je dostupná verzia do prehliadača Firefox, avšak vývojári dali prísľub aj pre túto verziu. Využiť môžete aj aplikáciu ShareX dostupnú zadarmo a ako prenosnú verziu, ktorú netreba inštalovať.

Nahraté videá sa ukladajú lokálne, prípadne sa dajú uložiť na Disk od Googlu a následne ich touto formou zdieľať ostatným používateľom. Vývojový tím pracuje aj na cloudovej verzii, ktorá umožní jednoduchšie zdieľanie.

Screenity podporuje nahrávanie akejkoľvek oblasti vrátane pracovnej plochy, respektíve celého systému, ako aj vybranej aplikácie alebo len konkrétnej záložky v prehliadači. Okrem toho dokáže zaznamenávať aj zvuk z mikrofónu, čím sa doplnok stáva vhodným na vytváranie inštruktážnych videí.

Podporuje rôzne úpravy ako rozostrenie, prípadne plynulé priblíženie na konkrétnu oblasť. V rámci úprav sa dá pridať audio stopa a ďalej pracovať s videom, ako napríklad odstraňovať nevhodné pasáže alebo orezať zaznamenaný obsah. Video sa dá exportovať do formátov mp4, gif, and webm.

screenity addon

Zdroj: Screenity

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.