Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung predstavuje nové spôsoby, akými môžu vývojári prostredníctvom rozsiahleho, bezpečného a prepojeného ekosystému Samsung ponúknuť svoje služby na miliardách zariadení.

Spoločnosť Samsung Electronics dnes na konferencii Samsung Developer Conference 2019 (SDC19) predstavila nové spôsoby, ktoré prostredníctvom jej platformy umožnia vývojárom ponúknuť zákazníkom po celom svete možnosť robiť veci jednoduchšie a ľahšie. Spoločnosť Samsung predstavila svoju víziu novej éry mobilného a prepojeného života a prostredníctvom inovatívnych skúseností so zariadeniami, na ktoré sa užívatelia každý deň spoliehajú, ponúkla inšpiráciu vývojárom, vedúcim predstaviteľom vo firmách a spotrebiteľom.

„Máme šťastie, že môžeme spolupracovať s najlepšími vývojármi a dizajnérmi na svete. Spoločne sme vybudovali rozsiahly a bezpečný ekosystém zariadení a služieb,“ uviedol DJ Koh, prezident a generálny riaditeľ divízie IT & Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics. „Ďalej pokračujeme v uskutočňovaní našej vízie byť inovátorom prinášajúcim nové mobilné zážitky, ktoré sú spotrebiteľom prirodzene a neustále k dispozícii.“

Vytváranie príležitostí pre vývojárov prostredníctvom otvorených, škálovateľných platforiem pre AI a IoT

V rámci svojej snahy pomôcť zákazníkom objavovať nové spôsoby využitia služby Bixby na to, aby robili veci rýchlejšie a jednoduchšie, spustila spoločnosť Samsung začiatkom tohto roka platformu Bixby Marketplace, ktorá vývojárom umožňuje ponúknuť svoje „kapsule“ (t.j. súbor nástrojov pre prístup k vybraným funkciám a častiam aplikácie pomocou hlasového príkazu) miliónom užívateľov služby Bixby. Za posledných šesť mesiacov sa veľkosť vývojárskej komunity Bixby zdvojnásobila. Od roku 2020 sa platforma Bixby Marketplace bude postupne rozširovať, čo vývojárom umožní ponúkať svoje služby na viacerých zariadeniach Samsung.

Spoločnosť Samsung predstavila na SDC19 rozšírené možnosti Bixby Developer Studio, ktoré vývojárom zjednodušia vytváranie nových skúseností na platforme AI a spotrebiteľom zaistí intuitívnejší zážitok.

  • Nové Bixby šablóny vývojárom zjednodušujú vytváranie kapsúl vďaka využitiu predpripravených vzorov, takže nie je nutné začínať od nuly.
  • Vylepšená funkcia Bixby Views vývojárom umožňuje vytvárať kapsule s konzistentným vzhľadom aj pre použitie mimo smartfónov – v televízoroch, tabletoch, smart hodinkách a chladničkách.
  • Vývojári teraz môžu registrovať svoje kapsule v rámci kategórií prirodzeného jazyka. Keď používatelia požiadajú Bixbyho o pomoc súvisiacu s určitou kategóriou – ako je rádio, správy alebo navigácia – Bixby navrhne kapsulu, ktorá im pomôže dostať sa rýchlejšie a jednoduchšie k tomu, čo požadujú bez toho, aby pritom museli zmieniť presný názov kapsule.

Stále viac zákazníkov zisťuje, ako im môžu prirodzene prepojené zariadenia a služby zjednodušiť každodenný život. Vývojári môžu škálovať svoje produkty určené pre zariadenia a služby prostredníctvom platformy SmartThings spoločnosti Samsung zameranej na IoT. Vývojári a partneri už ponúkajú skúsenosti s prepojenými zariadeniami viac než 45 miliónom aktívnych užívateľov mesačne na tisíckach kompatibilných zariadení a predpokladá sa, že sa vďaka programu Work as a SmartThings Hub (WASH) bude platforma ďalej rozširovať, čo umožní partnerom, ako sú prevádzkovatelia sietí, integrovať do svojich zariadení softvér SmartThings Hub.

Aby spoločnosť Samsung pomohla vývojárom stavať na platforme SmartThings a integrovať vyvinuté riešenia do súčasných zariadení, predstavila ďalšie nové možnosti:

  • Nové pravidlá API umožňujú uviesť do života v smart domácnostiach viac automatizovaných funkcií, ktoré vychádzajú z každodenných rutinných činností v domácnosti a podporujú integráciu širokej škály zariadení podporujúcich platformu SmartThings.
  • Začiatkom roka 2020 sa Samsung chystá spustiť program SmartThings Device SDK Beta, ktorý umožní väčšiemu počtu nezávislých výrobcov vytvárať zariadenia kompatibilné s technológiou SmartThings.

Spoločnosť Samsung naďalej nabáda vývojárov, aby sa aktívne podieľali na budovaní jej ekosystému, a podporuje vývojársku komunitu niekoľkými ponukovými programami vrátane Best of Galaxy Store Award, Samsung Mobile Design Competition, Bixby DevJam a programu Samsung Mobile Security Reward.

Inšpiruje vývojárov novými zážitkami naprieč zariadeniami

Spoločnosť Samsung pokračuje v zdokonaľovaní mobilných zážitkov, aby sa užívatelia mohli sústrediť na to, na čom im najviac záleží. Rozhranie One UI 2 obsahuje nové funkcie, ktoré užívateľské rozhranie sprehľadňujú – zjednodušujú prirodzenú interakciu a šetria zrak. V záujme zabezpečenia rovnakých skúseností vývojárov aj užívateľov rozširuje spoločnosť Samsung používanie rozhrania One UI 2 zo smartfónov aj na tablety, nositeľné zariadenia a nové typy zariadení vrátane skladacích.

Zariadenie Galaxy Fold, ktoré bolo nedávno uvedené na trh, ponúka v oblasti mobilných zariadení nové možnosti, ktoré sa zďaleka neobmedzujú len na skutočnosť, že ide o skladací prístroj. Spoločnosť Samsung spolu so stovkami vývojárov a partnerov vytvorila celý ekosystém pre skladacie zariadenia, ktorý sa neustále rozrastá a otvára nové možnosti pri používaní mobilných prístrojov. Ako spoločnosť Samsung v minulom roku na SDC prisľúbila, bude v kategórii skladacích prístrojov aj naďalej skúmať rad nových konštrukčných riešení. A na konferencii SDC19 vyzvala spoločnosť Samsung vývojárov aj užívateľov, aby sa pripojili k objavovaniu nových zaujímavých spôsobov použitia a užívateľských skúseností.

Pre zabezpečenie čo najlepšieho zážitku zo sledovania televízora investuje spoločnosť Samsung taktiež do technológií 8K. Vďaka technológii AI ScaleNet umožnila spoločnosť Samsung streamovať vysoko kvalitné videá v rozlíšení 8K aj v sieťach s nižšími prenosovými rýchlosťami. Spoločnosť Samsung taktiež predstavila nové nástroje, ktoré vývojárom zjednodušujú priniesť nové zážitky do takmer 100 miliónov inteligentných televízorov s operačným systémom Tizen.

  • Program Wits automaticky nahrá upravený kód do televízora, takže vývojári uvidia svoju aktualizáciu takmer okamžite, čo výrazne skracuje dobu vývoja.
  • EasyST zjednodušuje testovanie prehrávania obsahu, pretože vývojári nemusia vytvárať vlastnú testovaciu aplikáciu, aby si overili, že sa obsah streamuje tak, ako bolo zamýšľané.
  • TIFA (Tizen Identifier for Advertising) dáva spotrebiteľom možnosť obmedziť sledovanie reklám alebo odhlásiť odber cielenej reklamy.
  • Spoločnosť Samsung vôbec po prvýkrát sprístupňuje televízny operačný systém Tizen tretím stranám.

Značky: