Viaceré sociálne siete sa zmenili.

Aj keď im v tom nezabránime, tak až čas ukáže, či tieto rozhodnutia boli správne. Za zmenami sociálnych sietí je potrebné hľadať výraznú dominanciu TikToku, ktorý svet ohúril krátkymi videami. Tie sa teraz dostávajú aj na konkurenčné platformy, čo sa nie vždy stretáva s prijatím zo strany ich “dlhoročných” používateľov, keďže sa vďaka tomu stávajú menej prehľadnými.

Instagram takisto prechádza rôznymi zmenami, ktoré vyvolávajú u niektorých používateľov nevôľu. Aj preto šéf Instagramu Adam Mosseri na Twitteri tieto zmeny vysvetlil a pridal aj informácie o tom, čo sa bude na platforme diať v blízkej budúcnosti.

Mosseri chápe sťažnosti proti nedávnym zmenám na Instagrame, ktoré vo veľkej miere súvisia práve s upraveným dizajnom po vzore TikToku. Šéf Instagramu uviedol, že ide len o test a potvrdil, že v súčasnej verzii tento celoobrazovkový režim „nie je dobrý“ a je potrebné ho vylepšiť. Až následne sa dostane k ďalším používateľom.

Mosseri načrtol aj budúcnosť Instagramu, a uviedol, že hoci fotografie boli pri vzniku platformy, tak v budúcnosti sa bude Instagram viac zameriavať na videá, ako súčasť prirodzeného vývoja. 

Mosseri sa v krátkom príspevku rozrozprával aj o odporúčaniach, ktoré sú nepresné, pričom uviedol, že Instagram aj na nich musí zapracovať a zlepšiť ich. Pokiaľ sú vaše odporúčanie nepresné, je možné sa z nich odhlásiť, hoci toto riešenie nie je trvalé. Je to predovšetkým kvôli podpore tvorcov, ktorí na Instagrame zverejňujú svoj obsah.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.