Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Za sedem rokov fungovania Mototechny Premium narástli predaje prémiových ojazdených áut o 177 %, za posledný rok o 30 %

Pandémia koronavírusu je síce v Európe momentálne na ústupe, no za posledný rok stihla v automobilovom priemysle napáchať veľa škôd. Celé odvetvie sa ocitlo v recesii a predaje áut klesli približne o 20 %. Kríza však paradoxne nezasiahla luxusné a drahšie jazdené vozidlá s cenou presahujúcou 30 000 eur, ktorých sa v Mototechne Premium od apríla 2020 do apríla 2021 predalo až 700 kusov.

„Prémiový tovar, vrátane automobilov luxusných značiek a drahších modelov, zostal v priebehu ročnej pandémie v podstate nedotknutý. Klientela, ktorá si luxusné a drahšie vozidlá môže dovoliť, je veľmi dobre finančne zabezpečená a ani doba krízy neovplyvnila jej chuť tento tovar nakupovať,“ hovorí Petr Vaněček, prevádzkový riaditeľ spoločnosti AURES Holdings, pod ktorú Mototechna Premium spadá. Na spoločnom československom trhu sa darilo predaju luxusnejších jazdených vozidiel v rámci Mototechna Premium aj počas koronakrízy, pričom od apríla 2020 do apríla 2021 sa predalo až 700 takýchto vozidiel. Za sedem rokov fungovania Mototechny Premium narástli predaje prémiových ojazdených áut o 177 %, za posledný rok o 30 %.

Aj napriek tomu, že prémiové značky sa v minulosti spravidla zameriavali na luxusné limuzíny, aj v tejto kategórii za posledné roky prevážil všeobecný záujem o SUV, ktorých sa v tomto segmente predáva na slovenskom a českom trhu vyše 65 %.

Mototechna Premium na Slovensku  

Na Slovensku je v rámci prémiových vozidiel medzi zákazníkmi najobľúbenejšia značka BMW, nasleduje Mercedes – Benz a potom Škoda. „V segmente ojazdených automobilov, ktorých predajná cena presahovala 30 000 eur, sme na Slovensku v posledných rokoch sledovali medziročné nárasty predajov okolo 20 %. Výrazný skok nastal v roku 2018, kedy predaje narástli o takmer 60 % oproti roku 2017 a tento rok, kedy sa aj napriek dlhodobo zatvoreným pobočkám zvýšil predaj luxusných ojazdených vozidiel o 13 %,“ komentuje záujem o prémiové jazdenky Petr Vaněček.

TOP 10 najviac predávaných modelov v Mototechne Premium v SR (apríl 2020 – apríl 2021)

 

1.Škoda Kodiaq
2.BMW X6
3.BMW X5
4.Volkswagen Touareg
5.Ford Tourneo Custom
6.Audi A5
7.Mercedes-Benz GL
8.BMW 5
9.Toyota Land Cruiser
10..Audi Q7

Medzi najdrahšími predanými vozidlami z ponuky Mototechny Premium bol v minulom roku Mercedes-Benz GLE 63S AMG Coupé – vozidlo z roku 2015 s necelými 9 tisícami najazdených kilometrov, pričom sa predal za 105 tisíc eur. Na druhom mieste bolo Audi Q8 50TDI z roku 2019, s necelými 19 tisícami kilometrov, ktoré sa predalo za 73 tisíc eur.

 

Značky: